Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
'Robin Hood'

La llegenda

Robar als rics per donar als pobres

Robin Hood, Ricard Cor de Lleó i Joan sense Terra


dilluns, 10 de maig de 2010
Dijous, 13 de maig, s'estrenarà als cinemes de casa nostra 'Robin Hood', film basat en la història d'aquest llegendari bandoler anglès.

La direcció de 'Robin Hood' ha anat a càrrec de l'anglès Ridley Scott, autor de films tan populars com 'Alien', 'Blade Runner', 'Thelma & Louise' i 'Gladiator', aquest guanyador de cinc premis Oscar.

El repartiment és encapçalat per dos actors australians igualment distingits amb l'Oscar: Russell Crowe, en el paper de Robin Hood, i Cate Blanchett, en el de la seva estimada Lady Marian.

Aquesta és l'enèsima versió cinematogràfica de Robin Hood. La primera, muda, es va estrenar el 1912, i la més popular data del 1938, amb Errol Flynn i Olivia de Havilland en els papers principals. Molta popularitat va tenir també la versió animada de la Disney, del 1973. Una de les últimes, del 1991, va ésser interpretada per Kevin Costner.

La llegenda


+ Estàtua de Robin Hood a Nottingham.
Robin Hood és l'heroi d'un conjunt de balades angleses, algunes del segle XIV: no se sap, del cert, si aquestes balades canten les fetes d'un personatge real o llegendari. Arquer expert, el nostre protagonista és el cap d'una banda de bandolers, els 'Merry Men' ('Homes feliços'), d'esperit lliure i fets a la seva, que tenen per refugi el bosc de Sherwood, prop de Nottingham, al cor d'Anglaterra.

Robar als rics per donar als pobres


+ Russell Crowe en el paper de Robin Hood.
Ara, a més de viure alegrement i en companyonia, la banda de Robin Hood combat aferrissadament el xèrif de Nottingham, un home de tarannà despòtic que té atemorida la població. Això ha fet de Robin Hood un símbol de l'anhel de llibertat i del combat contra l'opressió i la injustícia del poder. D'ell s'ha dit sempre que robava als rics per donar als pobres.

Robin Hood, Ricard Cor de Lleó i Joan sense Terra


+ Retrat del rei Joan I.
La tradició ha fet de Robin Hood seguidor del rei Ricard I i adversari del germà d'aquest, Joan I. Ricard I, dit Cor de Lleó, va morir el 1199, després d'haver participat en la tercera croada (expedició de cristians que pretenia expulsar els musulmans de Terra Santa). A Ricard I el va succeir Joan I, més conegut per Joan sense Terra, monarca dèbil i impopular. Els nobles anglesos s'hi van revoltar i el van forçar a signar la Carta Magna (1215), document que limitava el poder reial en favor del parlament anglès, un dels més antics del món.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El bosc de Sherwood, recer de la banda de Robin Hood, rep la visita de mig milió de turistes l'any.
  • Al cor de Sherwood hi ha el Gran Roure, l'amagatall predilecte de Robin Hood. És el roure més gros d'Anglaterra, amb vint-i-tres tones de pes.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Trailer' de 'Robin Hood'.
Vista panoràmica del Gran Roure, l'amagatall de Robin Hood.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua