Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
La regata Nova York-Barcelona

Embarcacions i tripulants

Recorregut

La Barcelona World Race


dijous, 8 d'abril de 2010
New York-Barcelona Transoceanic Sailing Record. Així ha estat anomenada la regata Nova York-Barcelona, que ha de començar avui mateix, a les 19.00 hora d'ací.

Parlem d'una prova esportiva amb embarcacions de vela promoguda per la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona i la Comissió d'Esports de l'Ajuntament de Nova York, en col·laboració amb el Reial Club Nàutic de Barcelona i el New York Yacht Club.

El propòsit primer de la regata és d'establir un rècord de navegació transoceànica entre dues ciutats de tradició marinera i comercial: Nova York i Barcelona, respectivament banyades per les aigües de l'Oceà Atlàntic i la Mar Mediterrània. El rècord serà reconegut per la Federació Internacional de Vela i servirà de referència en competicions amb el mateix punt de partença i de destinació.

A banda, la regata vol servir per enfortir els lligams entre Nova York i Barcelona, i és per això que s'han programat un conjunt d'activitats d'ordre sociocultural i educatiu.

El programa educatiu (sobre navegació, vela i medi) s'adreça als escolars, i ara mateix ja hi ha quatre escoles participants: l'American School of Barcelona, el CEIP Bogatell de Barcelona, l'IES Bisbe Berenguer de l'Hospitalet de Llobregat i la New York Harbor School de Brooklyn (Nova York).
  • ! Actualització el 09/04/2010 a les 07:20

Embarcacions i tripulants


+ Els dos velers, a Nova York. Foto: EFE.
La regata Nova York-Barcelona oposarà dos velers iguals: Estrella Damm i W Hotels, de 18,28 metres d'eslora. Els tripulants del primer són Stan Schreyer, nord-americà, i Àlex Pella i Pepe Ribes, de Barcelona i Benissa (Marina Alta), respectivament. La tripulació de l'W Hotels la integren el nord-americà Peter Becker i els espanyols Pachi Rivero i Antonio Piris. La previsió és que la competició duri entre divuit dies i vint-i-dos, vint-i-cinc a tot estirar.

Recorregut


+ Mapa de l'itinerari. Fundació Navegació Oceànica de Barcelona.
La distància més curta entre Nova York i Barcelona és de 3.750 milles nàutiques, o milles marines, equivalents a 6.945 quilòmetres. La ruta descriu un arc: hom puja de latitud per aprofitar els corrents, bo i tenint present la barrera glacial, a fi d'eludir els icebergs. Després de passar prop de les illes Açores, els velers prendran rumb a l'estret de Gibraltar, de navegació complicada pels dos corrents marins de sentit contrari: un de superficial provinent de l'Atlàntic, i un altre de profund provinent de la Mediterrània, d'aigua més càlida i salada. Passat l'estret, enfilaran la Mediterrània en direcció a Barcelona, amb línia d'arribada just davant de l'Hotel W.

La Barcelona World Race


+ La cursa començarà el 31 de desembre.
La regata Nova York-Barcelona forma part de les activitats prèvies a la Barcelona World Race, que es farà per segona vegada entre el 31 de desembre de 2010 i la darreria de març del 2011. La Barcelona World Race és una cursa de circumnavegació de la Terra, sense escales, que abasta 25.000 milles (47.500 km). Aplega els navegants més experts, dos per embarcació, que han d'endurar climes diversos i vèncer passos molt difícils, com els estrets de Gibraltar i de Cook, que separa les illes del Nord i del Sud de Nova Zelanda.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Enric Blanco és tingut pel primer català que va travessar l'atlàntic amb un veler, el 1930. Acompanyat de la dona i la filla, Blanco va entrar triomfalment a Barcelona el 5 d'octubre, provinent de Boston (Massachusetts, EUA).
  • El nus és la unitat marina de velocitat, i equival a una milla per hora.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Regata Nova York-Barcelona: vídeo de presentació.
Sobre Barcelona i Nova York.
I també...
  • Grans expedicions marítimes: interactiu.
  • Vídeo de la Barcelona World Race d'enguany.
  • El joc de la regata Nova York-Barcelona.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua