Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Televisió: s'obre una nova època

La tercera...

..dimensió

Televisió pel mòbil


dijous, 18 de març de 2010
El 2 d'abril, d'aquí a un parell de setmanes, culminarà la tercera i última fase de l'apagada analògica. L'endemà, 3 d'abril, l'emissió analògica del senyal televisiu haurà estat del tot substituïda per l'emissió digital. S'haurà imposat definitivament la televisió digital terrestre, també coneguda per la sigla TDT.

La TDT, en efecte, empra la tecnologia digital per a la transmissió de la imatge i del so. El senyal es transmet per mitjà d'ones radioelèctriques, o hertzianes (sense necessitat de cable o de satèl·lit).

Comparada amb la tecnologia analògica, la tecnologia digital presenta força avantatges: millora la qualitat de la imatge i del so, a més de suprimir les interferències i les dites imatges de neu; garanteix la interactivitat (el 'diàleg' entre usuari i televisor); i ofereix més canals.

A casa nostra l'oferta de TDT abasta unes quantes desenes de canals, gairebé tots de franc (de moment, la TDT de pagament es limita a Gol Televisió, canal que emet partits de futbol).

La tercera...


+ Les emissions televisives en 3D són a punt de començar.
La implantació de la TDT a banda, aquest 2010 ha de venir marcat per l'arribada a la televisió de la tecnologia 3D, una tecnologia que permet de visualitzar imatges en tres dimensions. Companyies capdavanteres com Sony, Samsung i Panasonic són a punt de posar al mercat els models propis de televisor 3D, que inicialment demanaran d'unes ulleres especials, de lents polaritzades (com passa al cinema amb els films en 3D). Això últim és vist com un inconvenient, igual que l'elevat preu de sortida: dos mil euros, pel cap baix.

..dimensió


+ El Mundial de futbol s'oferirà en 3D.
Naturalment, la venda d'aquests televisors ha d'anar acompanyada del llançament de continguts específics. De fet, algunes companyies televisives ja han començat a moure fitxa. Per exemple, la xarxa esportiva ESPN, propietat de Disney, emetrà enguany una vuitantena llarga d'esdeveniments esportius en 3D: el primer serà el partit inaugural del Mundial de futbol de Sud-àfrica, l'11 de juny. De partits del Mundial en 3D, també n'oferirà Canal +, segons que acaba d'anunciar.

Televisió pel mòbil


+ Televisió mòbil: Corea del Sud i el Japó en són els consumidors principals.
Corea del Sud i el Japó són els països on la pràctica de veure la televisió a través del mòbil és més estesa. Segons un estudi de la companyia TNS, en aquests dos països el percentatge d'usuaris de mòbil amb servei de televisió va passar, durant el 2008, del 14% al 32%; a Europa va passar del 6% al 8% (pujada molt moderada); i als Estats Units va atènyer l'11%.

MATERIALS

  • TDT
    Format:Web
    Pàgina informativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
  • Televisión Digital Terrestre
    Format:Web
    Pàgina del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç espanyol.
  • Televisores con soporte 3D
    Format:Web
    Reportatge de la revista Consumer.
  • Open Mobile Video Coalition
    Format:Web
    Aliança nord-americana que treballa per accelerar el desenvolupament de la televisió mòbil.

QUE HO SABIES?

  • Barcelona és, de fa quatre anys, la seu del Mobile World Congress, el saló internacional més important del sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions; l'últim, del febrer d'enguany, va tenir vora cinquanta mil assistents.
  • A la Unió Europea l'apagada analògica no s'haurà completat fins el 2012. Als Estats Units es va completar l'any passat.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Films en 3D, d'enguany i de l'any vinent.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua