Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Mundial de Clubs

Tercera oportunitat

El Barça de les sis copes?

La Unió dels Emirats Àrabs, país amfitrió


dilluns, 14 de desembre de 2009
El FC Barcelona ja és a Abu Dhabi, capital de la Unió dels Emirats Àrabs, per diputar-hi el Mundial de Clubs de la FIFA. L'equip entrenat per Josep Guardiola aspira a coronar un any excepcional guanyant l'únic títol que les vitrines del club encara no custodien.

El Mundial de Clubs oposa els campions de les regions del planeta (els millors equips de cada continent, per a entendre'ns). El Barça a banda, els clubs participants d'enguany són l'Atlante, l'Auckland City, l'Estudiantes de la Plata, el Pohang Steelers, el TP Mazembe i l'Al Ahli, aquest en qualitat de representant del país amfitrió, la Unió dels Emirats Àrabs.

Si bé la competició va començar el 9 de desembre, el Barça no debutarà fins a les semifinals, que jugarà demà passat contra l'Atlante. També ha passat directament a semifinals l'Estudiantes de la Plata, campió vigent de la Copa Libertadores, l'equivalent sud-americà de la Lliga de Campions.

Barça i Estudiantes són favorits a disputar la final el 19 de desembre, cosa normal, si pensem que representen les dues regions amb més tradició futbolística: Europa i l'Amèrica del Sud.

De fet, el Mundial de Clubs és hereu de la Copa Intercontinental, disputada els anys 1960-2004 entre els campions europeu i sud-americà.
  • ! Actualització el 20/12/2009 a les 08:30

Tercera oportunitat


+ El Barça confia a recuperar a temps Leo Messi.
El Barça ha disputat tots dos torneigs: el 1992, la Copa Intercontinental, que va perdre amb el São Paulo (2-1); i el 2006, el Mundial de Clubs, que va perdre a la final amb l'Internacional de Porto Alegre (1-0). Aquests precedents han de servir perquè els blau-grana no es refiïn d'ésser favorits. L'equip confia a recuperar a temps el flamant Pilota d'Or, Leo Messi, que arrossega una lesió al turmell dret (no és gens segur que pugui jugar la semifinal).

El Barça de les sis copes?


+ Aquest 2009, Carles Puyol ha aixecat cinc copes.
Enguany, el Barça ho ha guanyat tot: copa, lliga, Lliga de Campions i supercopes d'Espanya i d'Europa. Si acaba guanyant el Mundial de Clubs, haurà superat el mític 'Barça de les cinc copes', que la temporada 1951-1952 va aconseguir cinc títols. A 'Temps era temps', el cantant Joan Manuel Serrat va evocar la davantera d'aquell equip magnífic, el millor de tot Europa: Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón.

La Unió dels Emirats Àrabs, país amfitrió


+ Abu Dhabi, capital de la Unió dels Emirats Àrabs.
La Unió dels Emirats Àrabs és una federació de set emirats, de gran dinamisme econòmic i enriquida pel petroli, molt abundant. El país és tingut per un dels més liberals del golf Pèrsic, si bé no hi ha sufragi universal (el 2006, s'hi van fer les primeres eleccions, de participació restringida). L'autoritat màxima és el Consell Suprem, integrat pels set emirs, que transmeten el poder als descendents. La població voreja els cinc milions, en bona part concentrats als emirats d'Abu Dhabi i Dubai.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

El triomf que ha permès al Barça d'ésser a Abu Dhabi.
Apunt sobre l'Atlante, rival del Barça a semifinals.
Segarra i el 'Barça de les cinc copes' (VilaWeb TV, 2008).
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua