Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Oasis of the Seas: el vaixell més gran

Xifres

Una ciutat enmig de la mar

Més vaixells


dilluns, 7 de desembre de 2009
És el vaixell de passatgers més gran, més llarg i més car que mai s'hagi construït. És l'Oasis of the Seas, que dissabte va emprendre el viatge inaugural per la mar de les Antilles, en una ruta amb sortida de Fort Lauderdale (Florida, EUA).

Propietat de la companyia naviliera Royal Caribbean, l'Oasis of the Seas s'ha bastit a les drassanes de la ciutat finlandesa de Turku, on més de vuit mil treballadors han fet encaixar el mig milió de peces d'acer que l'integren.

El vaixell no comença a operar pas en un bon moment. El sector dels creuers ha notat força la crisi econòmica, cosa que ha portat a rebaixar preus. Però la companyia ha dit que confiava en la rendibilitat del vaixell, atès que les reserves anaven a bon ritme.

Sigui com sigui, el fet és que Royal Caribbean té previst d'estrenar d'ací a un any un altre vaixell de la mateixa classe: l'Allure of the Seas.

Xifres


+ L'Oasis of the Seas fa 360 metres d'eslora.
Amb 360 metres d'eslora, l'Oasis of the Seas té cabuda per a 6.296 passatgers, a més dels tripulants, 2.165. Té 24 ascensors que connecten 16 plantes, en què es reparteixen les 2.706 cambres: d'interior, d'exterior, amb balcó i de luxe (amb preus diferents, naturalment). El vaixell ultrapassa les 225.000 tones de pes, cinc vegades més que no el mític Titanic.

Una ciutat enmig de la mar


+ Vista del camp de minigolf i de la pista de bàsquet.
L'Oasis of the Seas té set àrees temàtiques, dites 'veïnats'. Una de les més espectaculars és Central Park, amb més de 12.000 plantes i arbres. L'àrea de banys i esports comprèn quatre piscines, una pista de bàsquet, un camp de minigolf, dos simuladors de surf i un rocòdrom, per a tots aquells qui vulguin practicar l'escalada en alta mar; també hi ha una àrea jove i una de lleure, amb un amfiteatre de 1.380 seients. L'oferta gastronòmica és coberta per una quarantena d'establiments, entre bars i restaurants.

Més vaixells


+ El Queen Mary 2.
L'Oasis of the Seas fa 65.000 tones més que no pas el Freedom of the Seas, també de Royal Caribbean, que fins ara era el més gran del món. També és de grans dimensions el Queen Mary 2, símbol de Cunard, companyia amb més de cent cinquanta anys d'història. El Carnival Dream, així mateix de gran tonatge, és el nou vaixell de Carnival, primer operador de creuers del món, al davant de Royal Caribbean.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • A bord de l'Oasis of the Seas hi ha devers set mil obres d'art, creades expressament per al vaixell.
  • La tripulació és de 65 països diferents.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Disposició dels veïnats de l'Oasis of the Seas.
Fotografies d'un vaixell de dimensions colossals.
Llista dels vaixells més grans del 1831 ençà.
The World: viure en un vaixell, en l'opulència.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua