Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
'Lluna nova': tornen els vampirs més cèlebres

Turisme 'vampiresc' a Forks

Amor, misteri i vampirs

De 'Crepuscle' a Dràcula


dilluns, 16 de novembre de 2009
Dimecres, 18 de novembre, s'estrenarà a casa nostra 'Lluna nova', film basat en una novel·la homònima de l'escriptora nord-americana Stephenie Meyer. Aquesta és la segona adaptació cinematogràfica de la saga de vampirs, 'Crepuscle', adreçada al jovent.

La saga consta de quatre novel·les: 'Crepuscle', 'Lluna nova', 'Eclipsi' i 'A trenc d'alba', totes quatre publicades per l'Editorial Alfaguara. La primera versió cinematogràfica, molt taquillera, es va estrenar fa tot just un any.

Crepuscle ha esdevingut un fenomen mundial, sobretot entre les noies. També ací: en català, se n'han venuts més de cent mil exemplars, sumant tots quatre llibres.

Una altra mostra de la popularitat aconseguida: el mes d'octubre proppassat, en ocasió del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, més d'un miler de joves es van aplegar a Sitges amb la idea de poder veure el 'trailer' (d'encara no dos minuts de durada) del film a punt d'estrenar-se.

Turisme 'vampiresc' a Forks


+ La popularitat de 'Crepuscle' ha acrescut l'afluència de turistes a Forks.
La popularitat de la saga és tal, que hom no s'ha estat de comparar-la amb la de Harry Potter, de l'escriptora anglesa J. K. Rowling. Sigui com sigui, el fet és que aquesta popularitat ha acrescut l'afluència de turistes a Forks (Washington, EUA), la ciutat on transcorre la trama. Hom pot fer visites guiades als indrets més o menys relacionats amb la famosa sèrie. La Cambra de Comerç de Forks, prou que els detalla, aquests indrets.

Amor, misteri i vampirs


+ Cartell del film 'Lluna nova'.
'Crepuscle' narra la història d'amor entre la noia Bella Swan i el vampir Edward Cullen, interpretats al cinema per Kristen Stewart i Robert Pattinson, respectivament. A 'Lluna nova', Edward, conscient dels perills que amenacen aquest amor impossible, deixarà Forks. L'allunyament forçat farà que Bella trobi consol en el seu amic d'infantesa, Jacob Black (Taylor Lautner), i en descobrirà el més inconfessable dels secrets.

De 'Crepuscle' a Dràcula


+ Retrat de Vlad III Dràcula.
La llegenda dels vampirs, éssers imaginaris que de nit xuclen sang humana, és força arrelada, especialment als països eslaus i a Transsilvània, regió històrica del centre de Romania. A la ciutat transsilvana de Sighişoara, hi va néixer el 1431 qui havia de passar a la història amb el nom de Vlad l'Empalador, o Vlad III Dràcula. Aquest príncep de Valàquia devia inspirar a l'escriptor irlandès Bram Stoker el protagonista de 'Dràcula', la novel·la de terror.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Trailer' de 'Lluna nova'.
L'actor Robert Pattinson, sorprès de la reacció 'explosiva' que suscita.
Deu preguntes adreçades a Stephenie Meyer (agost del 2008).
La petja de 'Crepuscle' a Forks.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua