Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Andrés Iniesta: genial i discret

De Fuentealbilla a la Masia

Futbolista i persona

Final de Roma: prohibit xutar


dilluns, 7 de setembre de 2009
Andrés Iniesta és un futbolista excepcional, de qualitats poc comunes, finalment reconegudes, ací i a fora, la temporada passada, la més reeixida de la història del FC Barcelona, que ho va guanyar tot: Copa, lliga i Lliga de Campions.

El seu gol a Stamford Bridge, l'estadi del Chelsea, a la tornada de la semifinal de la Lliga de Campions, ha entrat a formar part de la història del club blau-grana.

Pocs gols han desfermat tanta emoció, tanta joia, entre l'afecció culera: era al temps afegit, l'equip jugava amb un home menys i tot semblava perdut, però el magnífic xut d'Iniesta ho va capgirar tot i va obrir al Barça les portes de la final de Roma, al capdavall guanyada.

La proesa de Stamford Bridge obre 'Un any al paradís. El meu diari del triplet' (editorial Ara llibres), just acabat de publicar, en què el mig blau-grana explica les vivències d'una temporada triomfant. El llibre, il·lustrat amb fotografies, és prologat pels membres del grup Estopa, els germans David i José Muñoz, amics del futbolista.
  • ! Actualització el 10/09/2009 a les 09:00

De Fuentealbilla a la Masia


+ Andrés Iniesta tenia dotze anys quan va fer cap a la Masia.
Nat el 1984 a Fuentealbilla (Albacete), Andrés Iniesta tenia dotze anys quan va fer cap a la Masia, bressol del planter blau-grana. Format, doncs, a can Barça, és un jugador molt polivalent, expert en el driblatge i en la conducció de la pilota, que gairebé mai no perd. Les seves assistències són mil·limètriques, igual que les d'en Xavi, amb qui s'entén a la perfecció. Són, tots dos, els pilars del mig camp blau-grana, els encarregats de moure l'equip, de dinamitzar el joc.

Futbolista i persona


+ Iniesta, celebrant el gol de Stamford Bridge.
Qualitats esportives a banda, Iniesta és admirat pel seu tarannà, pel seu capteniment dins el terreny de joc i fora. Humil, respectuós del rival, l'entrenador, Josep Guardiola, el proposa d'exemple als més joves: per la seva discreció i compromís amb l'equip; perquè, tant si el fa jugar com si no, tant si ocupa la posició de mig com d'extrem, mai no es queixa, mai no protesta.

Final de Roma: prohibit xutar


+ El mig blau-grana va fer la passada del primer gol.
Una quinzena de dies abans de la final de la Lliga de Campions, que havien de disputar el Barça i el Manchester United, Iniesta es va lesionar, i hom va témer que no la pogués jugar. El futbolista va sotmetre's a una recuperació contra rellotge que li va permetre, finalment, d'ésser titular a Roma: va fer la passada del primer gol, obra d'Eto'o, després d'haver-se esmunyit de l'escomesa de dos contraris. A la mitja part els metges li va demanar que s'estigués de xutar, atès que tenia la cama molt adolorida. Ho explica ell mateix en el llibre acabat de publicar.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Al Barça, un dels millors amics d'Iniesta és el porter Víctor Valdés, provinent, com ell, del planter.
  • Iniesta compatibilitza l'esport d'alta competició amb els estudis universitaris: enguany ha cursat segon de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC).

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua