Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Jocs educatius en línia

Food Force: un joc contra la fam

Aprendre, amb els premis Nobel

Tot de jocs matemàtics


dilluns, 31 d'agost de 2009
A internet hi ha un munt de jocs educatius. N'hi ha que són accessibles amb un clic, i n'hi ha que es poden descarregar de franc.

Hi ha pàgines i blocs enterament dedicats als jocs educatius. Per exemple, l'Enciclopèdia Catalana ofereix jocs en línia d'elaboració pròpia, classificats per edats (6-8 anys, 8-10 anys i 10-12 anys) i per matèries (llengua, matemàtiques, medi...).

També l'espai Educàlia n'ofereix de propis, sobre temes diversos: residus, cos humà, planificació urbanística amb criteris sostenibles..., i igual fa el portal Jocs Web. D'aquest últim, en destaquem els jocs adreçats a la mainada i els que fan pensar.

Consignem, finalment, la pàgina estiuenca sobre jocs de l'Edu365, amb jocs en línia ordenats per temes: d'aventura, d'estratègia, de rol, de trencar-s'hi el cap...

Food Force: un joc contra la fam


+ Els participants han de proveir d'aliments un indret del planeta que passa fam.
Food Force és un joc que vol conscienciar infants i joves sobre la xacra de la fam, que afecta més de mil milions d'individus de tot el món: un de cada sis. Ideat pel Programa Mundial d'Aliments (PMA) de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), Food Force s'ofereix en una quinzena llarga de llengües i és descarregable de franc per als usuaris dels sistemes operatius Windows i Mac. Els participants han de proveir d'aliments un indret del planeta que passa fam, amb l'ajut d'un equip d'experts del PMA.

Aprendre, amb els premis Nobel


+ 'Els coloms de la pau' és un dels jocs més visitats.
Els prestigiosos premis Nobel, instituïts pel químic i industrial suec, Alfred Nobel, distingeixen de fa més de cent anys figures destacades en la recerca de la pau i en els camps de la física, de la química, de la medicina, de la literatura i de l'economia. Doncs bé, la pàgina dels premis presenta més de quaranta jocs que permeten de comprendre les fites ateses pels llorejats. Tots els jocs són en anglès, i entre els més visitats hi ha 'L'envit del làser', 'L'ADN: la doble hèlix', 'Els coloms de la pau', 'El senyor de les mosques' i 'Els grups sanguinis'.

Tot de jocs matemàtics


+ Hi ha pàgines enterament dedicades als jocs matemàtics.
Jocs Matemàtics és una secció de la pàgina de recursos educatius, la Web de la Teresa, que aplega tota classe de jocs i de recursos matemàtics. Hom hi pot repassar la taula de multiplicació i la numeració romana; mirar de resoldre enigmes numèrics; fer sudokus... Afegim-hi el recurs That Quiz, en anglès i espanyol, que comprèn multitud d'exercicis, de dificultat variable i avaluables, sobre àlgebra, aritmètica, càlcul, geometria, probabilitat...

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Hi ha moltes pàgines que ofereixen partides de sudoku, un trencaclosques que aquests últims anys ha atès una popularitat enorme, pel fet de tenir graus de dificultat varis i d'ésser un joc numèric (i, per tant, no lligat a cap llengua concreta).
  • També és un trencaclosques el tetris, un dels videojocs més populars de la història, inventat fa un quart de segle pel rus Aleksei Leonídovitx.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua