Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Tour més català

Meta a Perpinyà, abans de l'etapa Girona-Barcelona

Barcelona-Andorra, l'etapa més llarga

El retorn de Lance Armstrong


dijous, 2 de juliol de 2009
Els dies 4-26 de juliol es disputarà el Tour de France, la volta ciclista per etapes més dura i prestigiosa del món, que enguany passarà per les nostres terres, de Catalunya Nord i de tot Catalunya.

En efecte, el Tour 2009 farà parada en quatre punts del país: Perpinyà (Rosselló), Girona (Gironès), Barcelona (Barcelonès) i Andorra. Naturalment, el fet és vist com un reclam turístic de primer ordre, com una gran oportunitat de projectar-se internacionalment.

Pensem que el Tour és un dels esdeveniments esportius més seguits del món, amb més de 500 milions de telespectadors diaris de mitjana.

El d'aquest 2009, el noranta-sisè de la història, sortirà de Mònegue dissabte, i es clourà al cap de vint-i-dos dies a París, capital de França. La ruta abasta 3.500 km, distribuïts en vint-i-una etapes. Les alpines i pirinenques, propícies als escaladors, figuren entre les més dures.
  • ! Actualització el 10/07/2009 a les 06:50

Meta a Perpinyà, abans de l'etapa Girona-Barcelona


+ Vista de Girona.
El Tour s'endinsarà en terra catalana el 8 de juliol, en l'etapa del cap d'Agde (Llenguadoc, Occitània) a Perpinyà. D'aquí, la caravana es desplaçarà a Girona, punt de partença de la sisena etapa: l'ajuntament d'aquesta ciutat, juntament amb la Diputació de Girona, ha organitzat un reguitzell d'activitats paral·leles d'índole esportiva, gastronòmica, musical.... Aquesta sisena etapa, de 181,5 km, unirà Girona amb Barcelona, i entre Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Caldes d'Estrac (Maresme) anirà arran de mar. Els ciclistes travessaran Barcelona en direcció a la muntanya de Montjuïc, punt d'arribada.

Barcelona-Andorra, l'etapa més llarga


+ L'etapa Girona-Barcelona finalitzarà a Montjuïc.
Barcelona els ha preparats, als ciclistes, una rebuda espectacular, consistent en una enorme onada groga (el groc és el color que identifica el Tour), feta a base de làmines que hauran d'aixecar els espectadors dels primers rengs. L'etapa Barcelona-Andorra, de l'endemà, serà la més llarga de totes, amb 224 km, i seguirà l'itinerari Terrassa-Manresa-Solsona-la Seu d'Urgell. Els ciclistes deixaran Andorra després d'haver coronat el port d'Envalira, situat a més de 2.400 metres d'altitud.

El retorn de Lance Armstrong


+ Lance Armstrong.
Del punt de vista esportiu, un dels grans atractius del Tour d'enguany és la tornada del nord-americà Lance Armstrong, retirat de l'alta competició el 2005. Armstrong és el ciclista que més vegades ha guanyat el Tour: set, i de manera consecutiva (1999-2005). Amb gairebé trenta-vuit anys, forma part de l'equip Astana, igual que l'espanyol Alberto Contador, un dels màxims favorits al triomf final, que ja va aconseguir el 2007.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Tour es va disputar per primera vegada el 1903, amb la participació de seixanta ciclistes, trenta-nou dels quals no el van acabar, de tan dur que era.
  • Per Barcelona, el Tour no hi passava d'ençà del 1965.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Les etapes del Tour, una per una.
Lance Armstrong: primera victòria després de 1.870 dies.
'Tour' cultural per Girona.
Palmarès del Tour.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua