Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
U2 a Barcelona

Escenari inspirat en l'obra de Gaudí

De Dublín a la fama mundial

Activistes i mediàtics


dilluns, 29 de juny de 2009
Demà, 30 de juny, al Camp Nou, l'estadi del FC Barcelona, s'hi estrenarà la ronda mundial 360°, d'U2, un dels grups més populars del moment i un dels més importants de la història del rock.

Les noranta mil entrades del concert, recordem-ho, van trigar menys d'una hora a exhaurir-se, cosa que va convèncer els organitzadors de programar un segon concert, que es farà dijous, al Camp Nou mateix.

El fet testimonia l'expectació suscitada per aquesta nova ronda d'U2, que hi presentarà el dotzè disc, 'No Line on the Horizon'. Aquest disc, lloat per la crítica, és el primer del grup irlandès d'ençà del 2004, any d'edició de 'How to Dismantle an Atomic Bomb'.

U2 actuarà en catorze ciutats europees, l'última serà Caerdydd, la capital de Gal·les, el 22 d'agost. La ronda prosseguirà a l'Amèrica del Nord, amb concerts als Estats Units i al Canadà, els mesos de setembre i octubre.
  • ! Actualització el 02/07/2009 a les 09:00

Escenari inspirat en l'obra de Gaudí


+ L'escenari, sense davant ni darrere, se situarà prop del mig del camp.
Per a la ronda 360°, U2 ha preparat un escenari molt espectacular i innovador, consistent en una estructura amb forma d'aranya gegantina, sostinguda per quatre potes. Aquest escenari, sense davant ni darrere, se situarà prop del mig del camp: la idea és que hom pugui veure i escoltar des de tots els angles de l'estadi (d'aquí ve el nom de la ronda, '360°'). U2 s'ha inspirat, si més no en part, en l'obra de l'arquitecte modernista català, Antoni Gaudí, i, més concretament, en la Sagrada Família. Així ho ha manifestat el cantant del grup, Paul Hewson, més conegut per Bono.

De Dublín a la fama mundial


+ El disc 'The Joshua Tree' va catapultar U2 a la fama.
U2 és integrat per Bono, The Edge (sobrenom de David Evans), Adam Clayton i Larry Mullen, Jr. El grup va néixer a Dublín, capital d'Irlanda, el 1976, en el moment de màxima florida de la música punk. Els primers anys va anar afaiçonant un estil propi, amb peces de contingut espiritual i sociopolític i melodies de to èpic. Va aconseguir fama mundial arran de la publicació del disc, 'The Joshua Tree' (1987), que incloïa cançons com 'With or Without You' i 'I Still Haven't Found What I'm Looking For'. U2 ja ha venut més de cent quaranta-cinc milions de discs, i el 2005 va entrar a formar part del Saló de la Fama del Rock (Cleveland, Ohio, EUA).

Activistes i mediàtics


+ Paul Hewson, Bono.
Talent musical i esperit innovador a banda, U2 han pres part en algunes campanyes solidàries: de lluita contra la pobresa (de l'Àfrica, particularment) i la injustícia social, de defensa de la democràcia i del medi (el 1985, per exemple, va participar en el concert Live Aid, destinat a recaptar diners per a combatre la fam a Etiòpia). Bono, el membre més mediàtic del grup (s'ha reunit amb polítics molt influents), figurava el 2006 en la llista de nominats al premi Nobel de la Pau.

MATERIALS

  • U2
    Format:Web
    Pàgina oficial. Discografia, notícies, vídeos, àudios...
  • U2 360° Tour
    Format:Web
    Pàgina d'aquesta nova ronda mundial d'U2.
  • U2
    Format:Web
    Article de la Wikipedia, acompanyat de vincles.
  • Bono en exclusiva
    Format:Web
    Entrevista del periodista Manuel Fuentes amb Bono, amb motiu de l'estrena de la ronda 360° a Barcelona.
  • U2
    Format:Web
    A la BBC.

QUE HO SABIES?

  • U2 ha rebut vint-i-dos premis Grammy (els premis Oscar de la música), tot un rècord fins ara.
  • Figura, així mateix, en la posició vint-i-dosena de la llista dels cent artistes més importants de la història del rock, preparada per la revista Rolling Stone. Aquesta llista és primerejada pels Beatles.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Vídeo de 'Get on Your Boots', cançó inclosa a 'No Line on the Horizon'.
Crítica dels dotze discs d'U2.
Compte enrere del concert del Camp Nou: vídeos.
'With or Without You', una de les peces més populars d'U2.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua