Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Manel, el grup revelació

De l'escola Costa i Llobera al Sona 9

'Els millors professors europeus'

'I, a vegades, ens en sortim'


dijous, 4 de juny de 2009
És un dels grups més en voga del panorama musical català. És Manel, un quartet barceloní que combina música tradicional i pop, autor del disc 'Els millors professors europeus'.

Amb dotze peces, 'Els millors professors europeus' va sortir al mercat encara no fa mig any, a la tardor, i d'aleshores ençà Manel acumula elogis i premis: grup revelació i millor disc de pop-rock del 2008, tots dos atorgats per la revista Enderrock, el passat mes de febrer.

Ara, Manel ja era força conegut abans del llançament del primer disc, de moment l'únic. I això, mercès a les actuacions en directe i, també, a internet: de feia mesos que algunes cançons es podien escoltar des de la pàgina del grup a la xarxa social MySpace (una prova, doncs, de la importància d'internet en la promoció de músics novells).

Diuen els crítics que Manel evoca artistes com Pau Riba i Jaume Sisa. També s'ha relacionat amb una altre grup de molta anomenada: el mallorquí Antònia Font.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Música.
  • + Sona 9: Pàgina oficial.

De l'escola Costa i Llobera al Sona 9


+ Manel va obtenir el segon premi del Sona 9 del 2007.
Manel és integrat per Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé. Tots quatre van estudiar a l'escola Costa i Llobera de Barcelona, tot i que anaven a classes diferents. El grup es va fer conèixer el 2007, al concurs de maquetes Sona 9, destinat a donar suport als talents emergents. Hi va obtenir el segon premi, cosa que el va empènyer a preparar el primer disc.

'Els millors professors europeus'


+ Coberta de 'Els millors professors europeus'.
El resultat és 'Els millors professors europeus'. Hi trobem amors a primera vista; parelles que no aconsegueixen de trencar el gel i parelles estables que els ha costat Déu i ajuda d'arribar on són; guapos no gaire afortunats; antics romans que expliquen les coses bones de passar a l'eternitat... Les cançons, pensades i carregades de tendresa, són harmonitzades pel so, ben característic, de l'ukelele.

'I, a vegades, ens en sortim'


+ Els quatre integrants de Manel.
'I, a vegades, ens en sortim'... Així fa una de les tonades més populars d'aquest primer disc. Pertany a la peça 'Captatio benevolentiae', que ens parla dels esforços que tots plegats fem per semblar, diguem-ne, normals; per no defraudar; per 'quedar bé en el retaule magnífic dels que van pel món amb posat monolític...' 'I, a vegades, en ens sortim'. Manel se'n surt, i prou bé.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • La pàgina de Manel a MySpace ja ha ultrapassat el mig milió de visites.
  • L'ukelele, que els Manel tenen per bandera, és un instrument molt popular a l'arxipèlag de Hawaii, per bé que d'origen portuguès.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Un tast de Manel.
Els Manel, al popArb d'Arbúcies, dels dies 26 i 27 de juny.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua