Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Victòria històrica de Barack Obama

Cent quaranta anys després de la fi de l'esclavitud...

Obama, el jovent i internet

Els envits del nou president


dimecres, 5 de novembre de 2008
Triomf històric de Barack Obama a les eleccions presidencials nord-americanes. El candidat del Partit Demòcrata ha derrotat clarament John McCain, del Partit Republicà i, per tant, esdevindrà el primer president negre de la història dels Estats Units.

Obama ha superat, de llarg, el llindar dels 270 vots electorals (d'un total de 538). Com ja es preveia, ha guanyat als feus tradicionalment demòcrates de les costes occidental i oriental del país: Califòrnia, Nova York, Massachusetts.... Ara, el fet decisiu és que també s'ha imposat als estats que es preveien més disputats: Florida, Ohio, Pennsilvània i Virgínia.

La victòria del candidat afroamericà haurà anat acompanyada d'una gran participació, si hem de fer cas de les cues d'ahir als col·legis electorals de tot el país.

Obama ha fet el discurs de la victòria a Chicago (Illinois), davant una multitud enfervorida, emocionada i conscient de viure un moment històric. El president electe ha dit que, si encara hi havia ningú que dubtés que Amèrica era un país on tot podia passar, ara en tenia la resposta.

John McCain ha reconegut la derrota i ha elogiat l'habilitat i la perseverança del guanyador.
  • ! Actualització el 06/11/2008 a les 07:10

Cent quaranta anys després de la fi de l'esclavitud...


+ Barack Obama i la seva esposa, Michelle.
El 20 de gener de 2009 Barack Obama serà el primer president negre dels Estats Units, gairebé un segle i mig després de l'abolició de l'esclavitud, segellada amb la fi de la guerra civil nord-americana (1861-1865), o guerra de Secessió. Una fita protagonitzada per un home de discurs brillant i un xic messiànic, que s'ha presentat com la veu del canvi, de la il·lusió i de la unitat per sobre de diferències polítiques, socials i ètniques. Ell mateix és símbol de perseverança, de mestissatge i de barreja cultural: de pare kenyà i mare nord-americana, passà la infantesa a Hawaii i a Indonèsia, féu estudis a les selectes universitats de Princeton i Harvard i ha treballat pels drets dels sectors desafavorits (afroamericans com ell) de Chicago, ciutat on començà a despuntar com a polític.

Obama, el jovent i internet


+ Eufòria per la victòria de Barack Obama.
Els dots oratoris d'Obama i el seu missatge idealista, esperançat i engrescador han captivat milions de ciutadans, i no pas solament dels Estats Units. El fet s'ha notat molt entre el jovent, que ha fet d'internet una excel·lent eina de campanya del candidat demòcrata: canal de vídeos YouTube, xarxes socials Facebook i MySpace, xats, fòrums... Durant la cursa electoral, Obama ha recaptat gairebé sis-cents seixanta milions de dòlars (més que no cap altre candidat en la història del país), una part dels quals provinents de petites donacions via internet.

Els envits del nou president


+ Coberta del segon llibre autobiogràfic d'Obama.
Obama arriba a la presidència en un moment molt delicat, amb una crisi econòmica que ha transcendit les fronteres dels Estats Units. A sobre, el seu país presenta grans desigualtats socials, amb quaranta-set milions de ciutadans sense cobertura sanitària, cosa que l'ha portat a proposar un pla d'assegurança mèdica universal. En el pla internacional, el candidat guanyador ha promès de restaurar el prestigi moral dels Estats Units, molt malmès a conseqüència de la guerra de l'Irac. En aquest cas, és partidari d'una retirada gradual i responsable de les tropes.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Barack Obama: d'Honolulu a la Casa Blanca.
Resultats electorals, estat per estat.
Tots els presidents dels Estats Units.
Un triomf de gran ressò internacional.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua