Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El gratacel més innovador

Giratori...

...i ecològic

De Dubai a Xangai


dilluns, 21 de juliol de 2008
Un gratacel dinàmic, que varia d'aspecte a cada moment, amb pisos que giren a velocitats distintes i que obté l'electricitat a partir d'energies renovables. Pot semblar ciència-ficció, però no ho és; si més no, per a David Fisher, l'arquitecte italià d'aquest revolucionari projecte, que pretén fer-lo realitat el 2010 a Dubai i a Moscou.

A la presentació de la dita Torre Dinàmica (així s'ha batejat aquest model de gratacel), tinguda a la primeria de l'estiu, es va anunciar que ja s'havia obert la llista per a reservar pis a l'edifici que s'ha de construir a Dubai, capital de l'emirat del mateix nom i ciutat més poblada de la Unió dels Emirats Àrabs. La presentació es va fer a Nova York, on Fisher confia a construir-hi el tercer gratacel d'aquestes característiques.

Més encara: Fisher, format i establert a la ciutat toscana de Florença, també confia a estendre aquest edifici giratori a uns altres punts del planeta, atès que ja ha rebut peticions provinents d'Alemanya, del Canadà, de Corea del Sud, d'Itàlia i de Suïssa.

Sigui com sigui, el primer d'aquests edificis és previst que es faci a Dubai, centre financer enriquit pel petroli, que viu una febre constructora i que concentra un munt de gratacels de disseny futurista.

Giratori...


+ Cada pis girarà a un ritme propi.
La Torre Dinàmica projectada per Fisher a Dubai farà 420 metres d'alçària i tindrà 80 pisos, amb apartaments de mides vàries (124-1200 metres quadrats) i un hotel de luxe i tot (pisos 21 a 35). La gran novetat, de gran impacte visual, és que cada pis girarà a un ritme propi (segons el gust del llogater), de manera que l'edifici mai no presentarà la mateixa aparença. A sobre, els pisos seran prefabricats: es construiran en una fàbrica i, posteriorment, seran traslladats i armats en l'indret elegit. Amb aquest mètode es pretén estalviar costs i reduir les contaminacions acústica (el soroll consubstancial a les obres) i ambiental.

...i ecològic


+ La Torre Dinàmica aprofitarà l'energia eòlica.
Una altra novetat remarcable és l'autosuficiència. La Torre Dinàmica tindrà 79 turbines horitzontals de funcionament silenciós, situades entre pis i pis, que transformaran l'energia eòlica (del vent) en electricitat. La teulada dels pisos també disposarà de panells fotovoltaics per a aprofitar l'energia solar. Tot plegat permetrà l'abastament energètic de la torre i dels edificis de la vora.

De Dubai a Xangai


+ El Burj Dubai farà més de 800 metres d'alçària.
Si s'acaba fent, el gratacel de Fisher compartirà protagonisme amb el Burj Dubai, destinat a convertir-se en el gratacel més alt del món, amb més de 800 metres. Bé, de fet, tot i que les obres no s'enllestiran fins l'any vinent, aquest edifici ja ha ultrapassat els 509 metres del Taipei 101, l'edifici acabat de més alçària que es dreça a la ciutat taiwanesa de Taipei. Per darrere hi ha el flamant Shanghai World Financial Center, de 492 metres, que es destaca en la silueta de Xangai, ciutat claferta de gratacels que són símbol del nou poder econòmic de la Xina.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Amb el mètode pre-fabricat, es preveu que cada pis de la Torre Dinàmica de Dubai es faci en una setmana.
  • La Torre Dinàmica també és anomenada Torre da Vinci, en honor del gran artista del Renaixement Leonardo da Vinci.
  • La torre Burj Dubai ha estat notícia per les vagues organitzades pels treballadors, gairebé tots immigrants, en protesta pels salaris ínfims i per les pèssimes condicions de treball.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Vídeo de presentació de la Torre Dinàmica.
Gratacels que han detingut el rècord mundial d'alçària, del 1890 ençà.
Els edificis de més alçària, per continents.
Cop d'ull a l'imponent complex Abraj Al Bait de la Meca, encara per acabar.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua