Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Harley-Davidson: concentració a Barcelona

Cent cinc anys d'història

Anar amb moto i passar-ho bé

Famosos amb Harley


dijous, 10 de juliol de 2008
Harley-Davidson. Un nom mític, una marca de motos de so inconfusible, estil definit i història més que centenària: cent cinc anys. L'aniversari serà celebrat a Barcelona, convertida des d'avui en capital europea de les Harley.

De dijous a diumenge, el firal de Barcelona, a l'avinguda de Maria Cristina, serà la seu dels Barcelona Harley Days. L'esdeveniment es preveu tan multitudinari o més que el del centenari, celebrat ara fa cinc anys: la desfilada de motos va aplegar més de cent mil espectadors a la capital catalana.

El programa d'activitats és molt variat: exposicions, concerts, passejades guiades amb Harley, dins de Barcelona (nucli històric, llegat modernista) i fora (vinyes del Penedès, Montseny, litoral català)... Un dels actes estel·lars serà la dita desfilada de banderes, que es farà diumenge de matí, amb participació de milers de motoristes.

L'aplec de Barcelona també servirà per a celebrar el vint-i-cinquè aniversari del Harley Owners Group (HOG), que aplega un milió de motoristes de tot el món amb una passió comuna: les Harley-Davidson, símbol d'un estil de vida propi.
  • ! Actualització el 13/07/2008 a les 21:30
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Harley-Davidson.
  • + FH-DCE: Federació de Clubs Harley-Davidson d'Europa.

Cent cinc anys d'història


+ Harley-Davidson del 1950.
Els orígens d'aquesta passió es remunten al 1903. Aquell any William S. Harley i els germans Walter i Arthur Davidson (el 1907 s'hi afegí un altre germà, William) van construir les tres primeres motos a Milwaukee (Wisconsin, EUA). La companyia no trigà a afermar-se: a la fi de la Primera Guerra Mundial, l'exèrcit nord-americà havia fet servir unes vint mil motocicletes, la majoria Harley-Davidson (durant la Segona Guerra Mundial les forces aliades foren proveïdes amb noranta mil Harley). Avui, Harley-Davidson ven en una setantena llarga de països, i no pas poques unitats: l'any passat, vora 338.000.

Anar amb moto i passar-ho bé


+ L'ideal no és pas córrer, sinó passejar amb moto i passar-ho bé.
Per bé que la Harley-Davidson fou inicialment concebuda com una moto de curses, la realitat ha seguit uns altres camins. L'ideal no és pas córrer, sinó passejar amb moto i passar-ho bé, fer coneixences i amistats, crear vincles de solidaritat... La marca Harley-Davidson va lligada a l'aventura, a la llibertat, a la rebel·lia..., una rebel·lia que es nota en el vestit dels motoristes (amb el color negre, principalment).

Famosos amb Harley


+ Elvis Presley amb una Harley. Portada de la revista The Enthusiast, 1956.
No són pas poques les celebritats que han conduït, o que encara condueixen, la mítica marca, al cinema o a la vida real: Clark Gable, Steve McQueen, Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Elvis Presley, Dennis Hopper, Tina Turner, Peter Fonda, Harrison Ford, Cher, Arnold Schwarzenegger, Bruce Springsteen, George Clooney, Tom Cruise... Naturalment, el fet n'ha acrescut, encara més, l'anomenada.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Hi ha més propietaris de Harley-Davidson homes que no pas dones (88% a 12%).
  • La mitjana d'edat dels propietaris de Harley-Davidson se situa entre els quaranta-cinc anys i els cinquanta; la mitjana d'ingressos anuals, per sobre dels vuitanta mil dòlars (o dels cinquanta mil euros).
  • La Harley-Davidson té un mercat fidel: més de la meitat dels compradors del 2007 ja n'havia tingut una.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Harley-Davidson, del 1903 ençà.
El so, prou característic, dels motors Harley.
Famílies de moto Harley-Davidson.
XR 1200: la Harley específicament adreçada al mercat europeu.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua