Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
L'opció Pep Guardiola

Un '4' que ha fet escola

Palmarès blau-grana

Kubala, Rifé, Guardiola


dilluns, 19 de maig de 2008
Resum: 11 anys al primer equip del FC Barcelona (1990-2001), 472 partits jugats, 19 títols guanyats. És Josep, Pep, Guardiola (Santpedor, 1971), una llegenda del FC Barcelona, club que passarà a entrenar a partir del 30 de juny, en substitució del neerlandès Frank Rijkaard.

Amb Rijkaard, el Barça ha guanyat dues lligues i la segona Lliga de Campions, però la manca de títols d'aquests dos últims anys ha motivat la directiva a prescindir-ne. Guardiola, fins ara entrenador de l'equip filial, prendrà les regnes del vestidor en un moment delicat, sobretot perquè dos anys sense títols és molt de temps per a un club que sempre aspira a guanyar-ho tot (a sobre, el Reial Madrid, el màxim rival, s'ha endut aquestes dues últimes lligues).

Això, i el fet que Guardiola s'hagi estrenat d'entrenador aquesta temporada, ha fet que alguns dubtessin de si hom havia pres la millor decisió. Els qui pensen que sí addueixen que Guardiola coneix perfectament la idiosincràsia de can Barça (el lligam entre el club i el país) i que és fidel a una manera d'entendre el futbol que aquests últims vint anys ha donat molt bons resultats: joc atacant i possessió de la pilota.

Un futbol vistós, espectacular, lloat fins no fa gaire a tot el món. Recuperar el prestigi perdut i guanyar títols: aquest és l'envit d'un dels grans ídols de la història blau-grana.
  • ! Actualització el 19/05/2008 a les 06:37

Un '4' que ha fet escola


+ Guardiola fou el '4' del 'dream team'.
Com a futbolista, Josep Guardiola fou el cervell de l'anomenat 'dream team' ('equip de somni') blau-grana, que feia un futbol ofensiu, valent (a vegades temerari i tot), inspirat en l'ideari futbolístic de l'entrenador, Johan Cruyff. Dotat d'una tècnica exquisida, Guardiola era el '4' (duia aquest número a la samarreta) que organitzava l'equip, que distribuïa el joc, que li donava velocitat i, si convenia, l'asserenava. El seu mestratge ha fet escola, amb deixebles de primera: els blau-grana Xavi, Iniesta i Cesc Fàbregas, que el 2003 va fitxar per l'Arsenal de Londres, un dels equips que millor futbol practica.

Palmarès blau-grana


+ Al Barça, Guardiola va guanyar dinou títols.
Com dèiem, Guardiola va aconseguir dinou títols, cosa que el converteix en un dels futbolistes més llorejats de la història del Barça. El palmarès és impressionant: sis lligues (quatre de consecutives) i dues copes; una Recopa d'Europa; dues Supercopes d'Europa... I, és clar, la Copa d'Europa (actual Lliga de Campions), tant de temps somniada, guanyada el 1992 contra la Sampdoria de Gènova a l'antic estadi de Wembley, gràcies a un xut sec i col·locat de Ronald Koeman.

Kubala, Rifé, Guardiola


+ Kubala va arribar a la banqueta blau-grana amb trenta-quatre anys.
El Barça ha tingut 48 entrenadors (dels quals, una quinzena de catalans). Amb trenta-set anys, Guardiola és a punt de convertir-se en un dels més joves a arribar a la banqueta, juntament amb Ladislau Kubala i Joaquim Rifé, dos noms igualment mítics. Futbolista excepcional, que deixà petit l'antic camp de les Corts, Kubala ja entrenava el Barça quan tenia trenta-quatre anys. Quimet Rifé, un dels futbolistes que més vegades ha vestit la samarreta blau-grana, en tenia trenta-set quan féu guanyar a l'equip la primera (i històrica) Recopa d'Europa (1979), disputada amb el Fortuna Düsseldorf a Basilea, sota la mirada de trenta mil seguidors culers.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Després del Barça, Guardiola va passar per quatre equips: els italians Brescia i Roma, el qatarià al-Ahli i el mexicà Dorados de Sinaloa.
  • La temporada 2001-2002, quan jugava al Brescia, Guardiola fou penat amb quatre mesos de suspensió, acusat d'haver-se dopat amb nandrolona. Començà aleshores una llarga batalla legal per a provar la seva innocència, finalment reconeguda pel Tribunal d'Apel·lació de Brescia, l'octubre de l'any passat.
  • Guardiola ha guanyat exactament un terç de les lligues que té el Barça (18).

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Miquel Martí i Pol, poeta admirat per Guardiola, amb qui féu amistat.
Frank Rijkaard: tot un senyor, àdhuc quan van mal dades.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua