Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Mundial de motociclisme: pugna Pedrosa-Lorenzo

Dani Pedrosa

Jorge Lorenzo

250 cc i 125 cc


dimarts, 29 d'abril de 2008
Després d'haver-se'n disputat tres curses, el Mundial de motociclisme de Moto GP (la categoria de més cilindrada i la més seguida pels afeccionats) s'entreveu disputadíssim. Dos pilots de casa nostra, el mallorquí Jorge Lorenzo i el castellarenc Dani Pedrosa, empaten a 61 punt al davant de la classificació.

Si bé encara és massa aviat per a fer pronòstics, es pot ben dir que tots dos són favorits, condició que comparteixen amb l'italià Valentino Rossi i l'australià Casey Stoner, tercer i quart amb 47 i 40 punts, respectivament. Rossi ha guanyat la competició de la màxima cilindrada cinc vegades consecutives (2001-2005), i Stoner n'és el campió vigent.

Diumenge, dia 4 de maig, el Circuit de Xangai (Xina) serà l'escenari de la quarta cursa, que servirà per desfer l'empat i per confirmar les opcions de Lorenzo i Pedrosa, dos pilots de tarannà diferent: expansiu i passional, el primer, tímid i discret, el segon. Lorenzo hi correrà una vintena de dies desprès d'haver estat operat satisfactòriament a Barcelona de l'avantbraç dret, que li minvava la força i el tacte de la mà.

Aconseguirà cap dels dos d'igualar la fita d'Àlex Crivillé, campió del món de la màxima cilindrada el 1999? Ho sabrem del cert el 26 d'octubre, data de la darrera prova de la temporada, que es farà al circuit Ricard Tormo de Xest (Foia de Bunyol).
  • ! Actualització el 05/05/2008 a les 07:25

Dani Pedrosa


+ Pedrosa és l'actual sots-campió de Moto GP.
Dani Pedrosa (Castellar del Vallès, 1985) serva el rècord de campió més jove de les categories de 125 i 250 centímetres cúbics. El 2003, amb divuit anys acabats de fer, va guanyar el títol de 125 cc, i el 2004 i el 2005, el de 250 cc. Això li va permetre de debutar l'any següent a Moto GP, categoria en què acabà cinquè. Pedrosa, que corre amb una moto Honda, n'és l'actual sots-campió.

Jorge Lorenzo


+ Lorenzo ha fet un debut espectacular a Moto GP.
Jorge Lorenzo (Ciutat de Mallorca, 1987) ha fet un debut espectacular a Moto GP. Company de Valentino Rossi a l'equip Yamaha, ha ocupat la posició preferent de la graella de sortida als tres premis disputats fins ara, i a l'últim va aconseguir de vèncer. Igual que Pedrosa, amb qui sosté una rivalitat notòria (diuen que de fa temps), ha guanyat dos títols de 250 cc, els últims: 2006 i 2007.

250 cc i 125 cc


+ Els nostres pilots també es destaquen a 250 cc i a 125 cc.
Les categories de 250 cc i 125 cc també donen fe del bon moment del motociclisme al nostre país, un esport que hi fou introduït aviat farà cent anys (1910). Hèctor Barberà ocupa la tercera posició del quart de litre; Àlex Debón, la setena; i Aleix Espargaró, la desena. A 125 cc, Nico Terol, Joan Olivé i Sergio Gadea són segon, tercer i cinquè, respectivament.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Sumant totes les categories, Valentino Rossi ha guanyat set campionats del món, cosa que el converteix en el cinquè amb millor palmarès de la història, al darrere de Giacomo Agostini (quinze), Ángel Nieto (tretze), Mike Hailwood i Carlo Ubbiali (nou).
  • Xest a banda, el Mundial de motociclisme ha de passar pel Circuit de Catalunya (Montmeló, Vallès Or.) el 8 de juny. De fet, els Països Catalans són els únics que organitzen dos grans premis, juntament amb els Estats Units: circuits de Laguna Seca i Indianapolis.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Llegendes del motociclisme.
Dades bàsiques del Circuit de Catalunya.
Tomb virtual pel circuit Ricard Tormo.
El pilotatge d'Àlex Crivillé, l'únic campió català de la màxima cilindrada.
I també...
  • 13 d'abril: Lorenzo, exultant després de la primera victòria a Moto GP.
  • Estadístiques de Dani Pedrosa (2001-2007).
  • Vídeo promocional del Gran Premi de la Xina del 4 de maig.
  • Palmarès del Mundial de motociclisme (per categories).
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua