Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
XII Concurs de Webs de Ciència: treballs guardonats

Infantil-primària

ESO

Batxillerat


dijous, 15 de novembre de 2007
Ahir, 14 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència, es van lliurar els premis del XII Concurs de Webs de Ciència, convocat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalana de la Recerca i la Innovació. Com indica el nom, és un concurs de creació de pàgines web de tema científic, obert a la participació de tots els centres docents de primària i secundària de Catalunya.

Les pàgines web poden tocar qualsevol tema del currículum escolar i tenir format divers, fins i tot de bloc i 'wiki'; això sí, és condició indispensable que tinguin una metodologia de treball i un enfocament científics i siguin coordinades per un professor, tant si són fetes per un alumne com per més d'un.

Enguany s'han seleccionat vint-i-sis treballs, sumant els d'infantil i primària, secundària i batxillerat. Els membres del jurat han elegit un primer premi i un segon premi per a cadascun dels tres nivells educatius susdits.

I l'han atorgat valorant tres aspectes distints de les pàgines web: el contingut (adequació al currículum, rigor i tractament científic, claredat expositiva, ús de les noves tecnologies...); la navegabilitat (visualització correcta amb navegadors diversos; existència de mapa web, rapidesa de la descàrrega de pàgines, bon funcionament dels enllaços...; i el disseny (presentació atractiva, relació òptima entre magnitud i definició de les imatges, tipografia i colors escaients...).

Heus ací una recensió breu dels treballs guardonats.

Infantil-primària


+ El primer premi conté una auca de la història del paper.
El primer premi d'infantil-primària ha estat per al treball 'El paper', del CEIP Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà), que exposa la història, la fabricació i el reciclatge del paper. Entenedor i molt documentat, es destaca per l'ús de noves tecnologies: blocs de seguiment del treball, emissions i entrevistes radiofòniques i llibre virtual, amb cercador i tot. 'El nostre hort', del CEIP Bordils (Gironès), de galana presentació i curull de fotografies, s'ha endut el segon premi, amb una proposta pedagògica d'escriptura, basada en el llenguatge oral.

ESO


+ El treball 'Agramunt Verd' és encapçalat per una aproximació a la botànica.
'Agramunt Verd', fet pels alumnes de l'Aula Oberta de l'IES Ribera del Sió d'Agramunt (Urgell), ha guanyat el primer premi d'aquest nivell educatiu. El treball, molt ben il·lustrat i encapçalat per una aproximació clara a la botànica, tenia per fi de conèixer els arbres del pati de l'escola, ampliar-ne el nombre i etiquetar-los amb els noms científic i comú. Ha obtingut el segon premi 'Contaminació lumínica a Valls', del col·legi Cor de Maria de Valls, que, a banda explicar aquesta classe de contaminació i les conseqüències d'índole diversa que té, detalla el grau de contaminació de la capital de l'Alt Camp a partir d'una exhaustiva anàlisi de les lluminàries dels carrers.

Batxillerat


+ El jurat ha destacat l'originalitat de 'Antropologia forense'.
El jurat ha destacat l'originalitat del treball guanyador de batxillerat: 'Antropologia forense', de l'IES el Castell d'Esparreguera (Baix Llobregat), considerant que aquesta és una ciència multidisciplinària, relacionada amb la medicina, la criminologia i tots els àmbits científics que concedeixen importància a l'anàlisi de les restes humanes. El segon premi, 'Experiments de física i química enregistrats amb vídeo', de l'IES Emperador Carles de Barcelona, aplega una vintena de vídeos, acompanyats de sengles texts explicatius.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Concurs de Webs de Ciència es va fer per primera vegada el 1996, quan l'accés a internet era encara força minoritari: tot just feia un any de l'entrada en funcionament de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).
  • A les bases del concurs, els organitzadors animen els participants a introduir articles i imatges a la Viquipèdia, pensant sobretot en la Marató Viquipèdia, impulsada pel Departament d'Educació amb el propòsit que aquesta enciclopèdia lliure en català superi els cent mil articles abans d'acabar-se el 2007. Ara mateix ultrapassa els vuitanta-set mil.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Concurs de Webs de Ciència: el treball guanyador d'infantil i primària presenta una auca de la història del paper.
Glossari confegit per 'Agramunt Verd'.
'Geometria amb GeoGebra': treball modèlic d'aplicació de les noves tecnologies.
Treballs guardonats al concurs de l'any passat.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua