Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Els Simpson, al cinema!

Estrena a Springfield

Una família peculiar

Crítica de la societat nord-americana


dijous, 26 de juliol de 2007
Compte enrere d'una de les estrenes cinematogràfiques més esperades de la temporada. Avui, 26 de juliol, arribarà als cinemes 'The Simpsons Movie', basat en la cèlebre sèrie animada, una de les més reeixides de la història de la televisió.

El film, que no es projectarà en català, també és animat i té una durada aproximada d'una hora i mitja. La producció ha anat a càrrec de Gracie Films i 20th Century Fox, productors de la sèrie televisiva.

Pocs detalls se'n saben, de la trama, malgrat la gran expectació suscitada i els tràilers que circulen per internet. Se sap, això sí, que Homer Simpson, treballador, com si diguéssim, de la central nuclear de Springfield, ha de salvar el món d'una catàstrofe causada per ell mateix.

El film s'estrenarà dos mesos després de l'emissió de l'episodi número 400, l'últim de la divuitena temporada de la sèrie. Amb continguts de temàtica adulta i seguida entusiàsticament per joves i grans, els Simpson aparegueren fa vint anys al Xou de Tracey Ullman, de la cadena Fox; al cap de dos anys, el 1989, aquesta singular família, creada pel dibuixant nord-americà Matt Groening, començà a emetre's independentment, amb episodis de mitja horeta.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Cinema.

Estrena a Springfield


+ Springfield és un topònim força freqüent als Estats Units.
Com és prou sabut dels seguidors de la sèrie, els Simpson viuen a la ciutat fictícia de Springfield, topònim força freqüent als Estats Units. El fet va portar la Fox a organitzar un concurs entre una quinzena de ciutats d'aquest nom per determinar la seu de la pre-estrena del film, el 21 de juliol. Les ciutats concurrents van presentar un vídeo explicant les raons per les quals es mereixien tal honor, que finalment recaigué en la Springfield de l'estat de Vermont, guanyadora de la votació popular organitzada per la pàgina web del diari USA Today, el de més tiratge dels Estats Units.

Una família peculiar


+ De la sèrie televisiva, ja se n'han emès 400 episodis.
Els Simpson són una família ben peculiar. Homer, el pare, és inspector de seguretat d'una central nuclear. Curt de gambals, amant de la televisió, les rosquilles i la cervesa Duff, és un dròpol consumat, capaç de concebre la idea d'engreixar-se encara més (pesa més de cent quilos) per aconseguir la invalidesa total. L'Homer és casat amb na Marge, mestressa de casa pacient, d'extravagant cabellera blava i vertebradora de la família. La parella té tres fills: el Bart, eixelebrat i entremaliat; la Lisa, idealista, intel·ligent, vegetariana i dotada per a la música; i la menuda Maggie, tothora amb el xumet a la boca.

Crítica de la societat nord-americana


+ Estel dels Simpson al passeig de la Fama de Hollywood.
La vida quotidiana d'aquesta família anàrquica i les relacions que estableix amb els veïns de Springfield són l'eix d'una paròdia corrosiva del prototip de l'americà mitjà. Els Simpson, la sèrie animada més duradora de la història dels EUA i la primera d'emetre's en horari de màxima audiència d'ençà dels Picapedra (anys 1960), ha esdevingut una icona de la cultura popular.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Imatges de ' The Simpsons Movie'.
Els personatges de la sèrie, un per un.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua