Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Televisió a la carta, via internet

Joost

Competència creixent

Canals televisius de tot el món, amb un clic


dijous, 19 de juliol de 2007
Internet és una font permanent de novetats. L'última s'entrelluca del tot revolucionària: la televisió a la carta, amb possibilitat de veure canals temàtics de tota mena, i de franc!

El fet va més enllà del fenomen dels vídeos, que aquests dos últims anys han proliferat moltíssim a redós de YouTube, el portal que permet de publicar, compartir i visualitzar gratuïtament una munió ingent de vídeos, domèstics o no; fenomen fet possible pel desenvolupament i l'expansió de les noves tecnologies: connexions de banda ampla i càmeres web (o webcams), fotogràfiques i de vídeo digitals.

Amb el nou sistema, la televisió es pot veure a pantalla completa, amb imatge de força qualitat i amb possibilitat de triar i remenar d'una gran oferta, engruixida cada dia que passa.

El servei pioner d'aquest sistema és Joost, començat a desenvolupat l'any passat amb el nom de Venice Project. En són autors el suec Niklas Zennström i el danès Janus Friis, creadors així mateix dels populars programes
Kazaa, d'intercanvi d'arxius, i Skype, capdavanter de la telefonia per internet.

Joost


+ Pantalla de presentació de Joost.
Hi ha dues maneres d'accedir a Joost: aconseguir una invitació d'un usuari registrat o fer la sol·licitud a través de la pàgina oficial. A partir d'aquí (i després d'haver descarregat i instal·lat el programa reproductor corresponent), via lliure a canals televisius a balquena: de dibuixos animats 'anime', de ciència-ficció, d'humor, de videojocs, de futbol, de la National Geographic Society, de l'MTV (vídeos musicals)... Endemés, Joost emet anuncis publicitaris (font de finançament), talment la televisió convencional, i incorpora missatgeria instantània i xat, de manera que els usuaris poden comentar i valorar sèries i programes al mateix moment de veure'ls.

Competència creixent


+ Zattoo té ofertes particulars per països.
La competència de Joost no ha trigat gens a arribar, a partir de plataformes de funcionament similar. Destaquem-ne tres: VeohTV, la més recent, amb vídeos de MySpace i YouTube i de programes de cadenes nord-americanes com NBC, CBS i Fox; Babelgum, que persegueix la interactivitat i la professionalitat dels continguts; i Zattoo, amb una centena de canals televisius i ofertes particulars per països; des d'ací es poden veure France 24, Deutsche Welle, TV1, TV2, Cuatro, La Sexta, Antena3, Telecinco, TVP Polonia...

Canals televisius de tot el món, amb un clic


+ + TV permet de seguir en directe una trentena llarga de canals.
L'oferta televisiva també és accessible a través de VilaWeb mateix. VilaWeb TV, amb vídeos diaris de producció pròpia, té una apartat, + TV, que permet de seguir en directe una trentena llarga de canals, del país (3/24, Andorra TV, Canal 9, IB3, Perpinyà TV...), de la resta de la Unió Europea (BBC News, CNN+, Euskal Telebista, France 24, Sky News...) i del món sencer (al-Jazira, Bloomberg, CBC News, CCN International...). Gràcies al 'zoom', les imatges emeses per cadascun d'aquests canals poden omplir la pantalla.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Joost, VeohTV, Babelgum i Zattoo fan servir la tecnologia 'peer-to-peer', ('d'igual a igual'), més coneguda per P2P. Amb aquesta tecnologia el senyal no es rep a partir d'un servidor central, ans es transmet d'usuari a usuari, de tal manera que, com més usuaris, més qualitat i fluïdesa d'imatge.
  • Així mateix, els continguts es visualitzen sense haver-los de descarregar, i una vegada vists, a l'ordinador no en resta ni traça. És el sistema de 'flux continu', en anglès 'streaming'.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Equips compatibles amb Joost.
Els canals de l'elegant Babelgum.
Cop d'ull al canal de la National Geographic.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua