Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Woody Allen, a Barcelona

Allen i Barcelona

Temes

Films


dijous, 5 de juliol de 2007
El director de cinema, actor i guionista nord-americà Woody Allen és a punt de posar fil a l'agulla al seu nou film, que es farà a Barcelona. El rodatge començarà dilluns i es perllongarà fins a la darreria del mes d'agost.

Així ho han comunicat la productora Mediapro i Woody Allen mateix, que dilluns passat va presentar el projecte barceloní enmig d'una més que notable presència de polítics. Allen va dir que el film serà una carta d'amor a Barcelona, i de Barcelona a la resta el món, però no en va desvetllar pas gaires detalls, ni tan sols el títol (de bon començament, s'havia especulat amb 'Midnight in Barcelona').

Se sap, això sí, que hi participaran els actors Javier Bardem, Penélope Cruz, Rebecca Hall i Scarlett Johansson, la nova musa del cineasta. El repertori inclourà també actors catalans, i entre els noms que han transcendit hi ha els de Lluís Homar, Mireia Ros, Lloll Bertran, Joel Joan, Abel Folk, Manel Barceló...

Woody Allen va arribar a Barcelona fa devora un mes, a la recerca d'indrets per al llarg-metratge (també n'inclourà d'Astúries i de Nova York). La seva estada a la capital catalana ha mogut una gran expectació (hi ha qui la troba exagerada i n'ha fet befa).

El fet es va poder constatar el dia 14 de juny, quan fou investit doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En aquest acte, seguit per una munió de periodistes, Allen, amb ironia subtil, va agrair especialment la distinció, atès que ell mai no s'havia graduat en res, i va reivindicar el cinema europeu: el de François Truffaut, Federico Fellini, Ingmar Bergman, Luis Buñuel, Vittorio De Sica.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Cinema.

Allen i Barcelona


+ 14 de juny: Woody Allen és investit doctor honoris causa per la UPF.
D'origen jueu i nat a Nova York (escenari predilecte dels seus treballs i considerada la més 'europea' de les ciutats nord-americanes), Woody Allen és un cineasta que té més predicament a Europa que no pas als Estats Units. Barcelona, concretament, figura entre les ciutats europees més devotes seves, si hem de fer cas de la taquilla que hi fan els seus films. S'han adduït raons diverses per explicar el fet: el cosmopolitisme de Barcelona, ciutat emmirallada en Nova York, capital cosmopolita per excel·lència; la ironia catalana, molt receptiva del sofisticat humor del cineasta...

Temes


+ Nova York, escenari predilecte del cineasta.
Woody Allen és un narrador d'històries urbanes, de comèdies i tragèdies protagonitzades per individus moguts per fílies i fòbies, amoïnats, capficats o angoixats (hi apareix, sovint, la figura del psiquiatre) per problemes grossos o per minúcies que sembla que no tinguin solució. L'amor, el sexe, la mort i la religió són temes recurrents, relativitzats per la ironia i l'humor, amb 'gags' genials.

Films


+ Cartell de 'Annie Hall', film guanyador de quatre premis Oscar.
Woody Allen és un autor molt prolífic, que del 1975 ençà estrena un film cada any, alguna vegada dos i tot. La seva vasta filmografia comprèn títols com 'Annie Hall', 'Interiors', 'Manhattan', 'Records', 'La rosa porpra del Caire', 'Hannah i les seves germanes', 'Delictes i faltes',' Misteriós assassinat a Manhattan', 'Bales sobre Broadway'; dels últims, la crítica n'ha destacat, sobretot, 'Match Point', una història emmarcada en l'alta societat de Londres que parla de l'ambició, el mal i el destí.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • A parer de Woody Allen, els seus tres millors films són 'La rosa porpra del Caire', 'Records' i 'Match Point'.
  • El cineasta ha aconseguit tres estatuetes dels Oscar, dues per 'Annie Hall' i una per 'Hannah i les seves germanes', cap de les quals no ha recollit personalment. De fet, sols una vegada va anar a la cerimònia de lliurament d'aquests premis: el 2002.
  • Afeccionat al jazz, Allen és clarinetista de la New Orleans Jazz Band, que toca aquest estiu al Cafè Vienès de l'hotel Casa Fuster de Barcelona.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

El film barceloní de Woody Allen, a l'Internet Movie Database.
Cop d'ull a la seva trajectòria cinematogràfica.
Vídeo del discurs d'acceptació del doctorat honoris causa.
Woody Allen i companyia, en concert.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua