Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Els Pets, entre el cel i la terra

Obra de maduresa

Cançons

Vint-i-dos anys d'història


dimarts, 12 de juny de 2007
'Com anar al cel i tornar'; així s'anomena el flamant disc dels Pets, un dels grups de pop-rock català més populars. A la venda des de mitjan mes de maig, ha tingut molt bona acollida, tant de crítica com de públic.

Tanta, que a les darreries de maig aquest disc, el que fa dotze, va situar-se al capdamunt de la llista dels més venuts de Catalunya i de les Illes.

'Com anar al cel i tornar' enclou dotze cançons, totes escrites pel cantant del grup, Lluís Gavaldà, llevat de dues: 'Espurnes de coratge' i 'Ningú', que són del bateria Joan Reig (l'altre músic del grup és el baixista Falin Càceres). D'aquestes, n'hi ha de 'rockeres' que recorden discs anteriors, però també n'hi ha de to orquestral, amb acords de violí i tot.

La ronda de presentació del nou disc va començar fa un mes llarg, amb actuacions a València, Ciutat de Mallorca, Figueres..., i prosseguirà aquest estiu amb parades a Salt, Reus, Lleida, Puigcerdà, Igualada, Vilanova i la Geltrú...
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Els Pets.
  • + Enderrock: Grup editor de les capçaleres Enderrock, Folc, Jaç, Rockcol·lecció i l'Espectacle.

Obra de maduresa


+ Coberta del nou disc.
'Com anar al cel i tornar' és una obra reposada, i apareix tres anys després de l'àlbum anterior, 'Agost'. Els crítics han subratllat el grau de maduresa del disc, centrat en les relacions afectives, en l'amor i el desamor, en la necessitat d'estimar i d'ésser estimat. També hi ha una reivindicació dels tons musicals i de la manera d'ésser i de fer mediterrània, i referències al cineasta francès François Truffaut, un dels capdavanters de la Nouvelle Vague (cineastes francesos dels anys 1950-60, influïts pel neorealisme italià).

Cançons


+ El grup de Constantí, en un concert del 2006.
'Com anar al cel i tornar' toca facetes de l'amor vàries. La cançó que dóna títol al disc parla de l'amor que es clou; 'Hola i adéu', del desig, l'amor fugisser; 'L'amant que no et toca', de l'amor platònic; 'Valset', de l'amor patern (dedicada al vailet d'en Gavaldà)... Destaquem, també, 'XL', denúncia dels patrons estètics imposats per la indústria de la moda; i 'Espurnes de coratge', sobre la gent corrent que malda per superar amb dignitat les dificultats de la vida.

Vint-i-dos anys d'història


+ Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres.
Nats el 1985 a Constantí (Tarragonès) i anomenats grup de rock agrícola, els Pets s'han consolidat com una referència indiscutible de la cançó catalana. Compromesos amb la terra i amb la llengua, combinen els tons lúdic, intimista i reivindicatiu ('Jo vull ser rei', 'No n'hi ha prou de ser català'...), amb lletres que traspuen sinceritat i sensibilitat. Cançons com 'Bon dia', 'S'ha acabat' i 'Tarragona m'esborrona'... han assolit una gran popularitat.

MATERIALS

  • Els Pets
    Format:Web
    Pàgina oficial, bloc d'en Lluís Gavaldà inclòs.
  • Els Pets
    Format:Web
    Acords i lletres, també les de l'últim disc.
  • Els Pets
    Format:Web
    Article de la Viquipèdia.
  • Especial els Pets
    Format:Web
    Al portal musical ritmes.cat.

QUE HO SABIES?

  • El 1991 els Pets, juntament amb els grups Sopa de Cabra, Sau i Sangtraït, ja dissolts, va participar en el concert multitudinari del Palau Sant Jordi de Barcelona, una de les grans fites del rock català.
  • Entre les distincions rebudes pel grup hi ha el premi Nacional de la Música i el premi Puigporret, atorgats, respectivament, per la Generalitat de Catalunya i pels crítics musicals catalans.
  • La coberta de 'Com anar al cel i tornar' ha estat dissenyada pels germans Carles i Jordi Grangel, que han col·laborat amb cineastes de renom mundial com Steven Spielberg i Tim Burton.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Galeria fotogràfica dels Pets.
Coneix una mica més en Gavaldà, Reig i Càceres.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua