Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Rafel Nadal, tennista de primera

Rècord mundial de victòries

Els duels Nadal-Federer

Estil


dimarts, 5 de juny de 2007
Amb vint-i-un anys tot just estrenats el tennista Rafel Nadal Parera és un dels nostres esportistes de més renom mundial. Nat el 3 de juny de 1986 a Manacor (Mallorca), ocupa la segona posició del rànquing de l'Associació de Tennistes Professionals (ATP), darrere del suís Roger Federer, l'actual número u mundial.

Ara mateix Rafel Nadal és a quarts de final (demà jugarà contra un altre mallorquí, amic seu: Carles Moyà) del Roland Garros, la competició de terra batuda més important del món, que ja guanyà el anys 2005 i 2006. En cas de tornar-la a guanyar, seria el primer tennista a aconseguir tres títols consecutius d'ençà del mític Björn Borg, campió sis vegades, quatre de seguides (1978-1981).

Una fita prou a l'abast, sobretot si pensem en la trajectòria de Nadal aquest 2007: campió dels torneigs de Roma, Barcelona, Indian Wells i Montecarlo; llevat del d'Indian Wells, aquests torneigs es disputen sobre terra batuda, especialitat predilecta de Nadal i de la majoria de tennistes del país.

Ara, Nadal també domina algunes altres classes de pista, cosa imprescindible per a arribar a la cúspide del tennis mundial. Recordem que és el sots-campió vigent de Wimbledon, el principal torneig d'herba i el més antic (1877) dels quatre que formen el Grand Slam, al davant de l'Open dels Estats Units, el Roland Garros i l'Open d'Austràlia.
  • ! Actualització el 10/06/2007 a les 18:40
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Tennis.

Rècord mundial de victòries


+ Rafel Nadal té el rècord de triomfs consecutius en terra batuda.
Rafel Nadal és anomenat amb justesa el rei de la terra batuda ('king of clay', diuen els anglo-saxons), no debades té el rècord de triomfs consecutius en aquesta superfície: vuitanta-un, per cinquanta-tres que va aconseguir l'argentí Guillermo Vilas el 1977. Amb aquesta marca, atesa entre l'abril del 2005 i el maig del 2007, Nadal també ha superat el rècord de victòries seguides en una superfície concreta, fins ara en possessió del nord-americà John McEnroe, que havia arribat a les setanta-cinc.

Els duels Nadal-Federer


+ Els números u i dos del món.
Els partits entre Roger Federer i Rafel Nadal mouen una expectació enorme. Els números u i dos del món tenen estils diferents, fins i tot en el vestit, més formal el del suís, més agosarat el del mallorquí (menys a Wimbledon, on és prescriptiu d'anar de blanc). Campió de Wimbledon aquests últims quatre anys, Federer és un jugador completíssim i flegmàtic, temperament que sols sembla fer trontollar Nadal, sempre disposat a disputar tots els punts, per més perduts que semblin. L'any passat Nadal va vèncer Federer a la final del Roland Garros, l'únic títol del Grand Slam que el suís encara no ha assolit. Tots dos tennistes es tenen molt de respecte i guarden una relació cordial.

Estil


+ El tennista manacorí treu molt bon partit de la seva condició d'esquerrà.
Rafel Nadal va començar a empunyar la raqueta de ben menut: a cinc anys. Destrament entrenat pel seu oncle Toni Nadal, té una gran força física i practica un joc combatiu i audaç. Per bé que molt jove, gran és la seva capacitat de concentració i la serenor que sosté als moments decisius. També treu molt bon partit de la seva condició d'esquerrà, amb cops que desconcerten els rivals, la majoria dretans.

MATERIALS

  • Rafel Nadal
    Format:Web
    Pàgina oficial: biografia, notícies, multimèdia... (en espanyol i anglès).
  • Rafel Nadal
    Format:Web
    Perfil de l'Associació de Tennistes Professionals.
  • ATP
    Format:Web
    Pàgina de la mateixa associació.
  • Rafel Nadal Parera
    Format:Web
    A la Viquipèdia.
  • Roland Garros
    Format:Web
    A París. 27 de maig-10 de juny.
  • Tennis
    Format:Web
    Al canal informatiu elsesports.cat.

QUE HO SABIES?

  • Rafel Nadal va guanyar el Roland Garros l'any que hi va debutar (2005), cosa que abans sols havia assolit el suec Mats Wilander (1982).
  • El tennista manacorí és nebot de Miquel Àngel Nadal, ex-futbolista del RCD Mallorca i del 'dream team' que va donar la primera Copa d'Europa al FC Barcelona.
  • Afeccionat al futbol, Nadal és seguidor del RCD Mallorca i del Reial Madrid.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Els torneigs disputats per Rafel Nadal, un per un.
Nadal al Roland Garros: galeria fotogràfica.
Montecarlo, l'últim títol.
Masters d'Hamburg 2007: Federer posa fi a la ratxa de victòries de Nadal.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua