Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
L'Espanyol, a un pas de fer història

El camí de Glasgow

Club centenari

Els colors de Roger de Llúria


dilluns, 14 de maig de 2007
El Reial Club Esportiu Espanyol és a punt de fer història. Demà passat, dia 16 de maig, l'equip blanc-blau disputarà la final de la copa de la UEFA, la segona competició de clubs més important d'Europa, sols al darrere de la Lliga de Campions. De rival tindrà el Sevilla Futbol Club, l'últim escull en l'envit de guanyar la primera competició europea de la història.

La final s'entrelluca molt disputada, oimés que tots dos equips juguen també a la lliga espanyola i, per tant, es coneixen prou bé. El Sevilla, que ha fet una gran temporada, és el vigent campió de la competició, però la trajectòria europea de l'Espanyol és impecable: no ha perdut cap partit. A més, la final és a partit únic, cosa que acreix la incertesa del resultat.

El partit es jugarà al Hampden Park de Glasgow (Escòcia), l'estadi de la selecció escocesa. Tretze mil 'periquitos' acudiran a la cita per animar entusiàsticament l'equip, amb l'esperança de viure una jornada històrica i superar el record agredolç de la copa de la UEFA 1987-1988.

Recordem que aquella temporada l'Espanyol va perdre inesperadament (havia guanyat 3-0 al partit d'anada) la final contra el Bayern Leverkusen a la tanda de penals, després d'haver eliminat rivals de renom mundial com l'AC Milan i l'Inter de Milà.
  • ! Actualització el 17/05/2007 a les 08:00

El camí de Glasgow


+ Hampden Park, l'escenari de la final.
Els resultats atesos per l'Espanyol a la UEFA avalen l'esperança de l'afecció 'periquita'. A la primera fase l'equip entrenat per Ernesto Valverde va guanyar els quatre partits diputats, fins i tot contra l'Ajax d'Amsterdam, un dels clubs històrics del futbol europeu. Després de deseixir-se del Liorna i del Maccabi Haifa a setzens i vuitens de final, respectivament, se les va haver amb un altre club de molta entitat: el Benfica de Lisboa, en una eliminatòria molt disputada. A semifinals, li va tocar el Werder Bremen, un dels millors equips alemanys, derrotat tant al partit d'anada (3-0) com al de tornada (1-2).

Club centenari


+ Escut del Reial Club Esportiu Espanyol.
L'Espanyol és un club centenari, fundat el 1900 per Àngel Rodríguez, ensems amb companys seus de la Universitat de Barcelona. De primer, el club, anomenat Sociedad Española de Foot-Ball, era format únicament per jugadors del nostre país i d'Espanya, no així el Futbol Club Barcelona, establert el 1899 pel suís Joan Gamper, que ja de bon principi en tenia de suïssos, d'anglesos i d'alemanys. Una distinció que augurava rivalitats futures entre tots dos clubs.

Els colors de Roger de Llúria


+ El club va adoptar la samarreta actual el 1910.
De bon començament l'Espanyol anava vestit de groc, després va dur samarreta blanca i pantaló blau, i devers el 1910 va adoptar la samarreta actual, amb ratlles blanques i blaves, igual que l'escut d'armes de Roger de Llúria (1250-1305), almirall de la flota catalana en temps de la conquesta de Sicília. És amb aquests colors que ha atès la majoria de títols, entre els quals quatre de copa: anys 1929, 1940, 2000 i 2006.

MATERIALS

  • RCD Espanyol
    Format:Web
    Pàgina oficial. Club, història, plantilla, notícies...
  • UEFA Cup
    Format:Web
    Pàgina, igualment oficial, d'aquesta competició. En una desena de llengües.
  • Pericos Online
    Format:Web
    Portal d'opinió 'periquita'.
  • FCPE
    Format:Web
    Federació Catalana de Penyes de l'Espanyol de Barcelona.
  • RCD Espanyol
    Format:Web
    Al canal informatiu de la Televisió de Catalunya elsesports.cat.

QUE HO SABIES?

  • A l'Espanyol, hi han jugat grans figures del futbol mundial com Ricard Zamora, Alfredo Di Stefano i Ladislau Kubala.
  • El primer derbi Espanyol-Barça es va diputar el 23 de desembre de 1900, amb resultat final d'empat a zero; els jugador espanyolistes duien camisa groga, faixa, pantalons llargs i corbata.
  • Hi ha cinc clubs que han guanyat tres vegades la copa de la UEFA: València CF, FC Barcelona, Juventus de Torí, Inter de Milà i Liverpool FC.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Els gols que han menat l'Espanyol a Glasgow.
Vídeo de la història del mític Ajax, vençut aquesta temporada per l'equip blanc-blau.
Les plantilles de l'Espanyol i del Sevilla.
Hampden Park, un estadi amb molta història.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua