Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
'Spider-Man 3'

Un heroi trastornat

De Peter Parker a Spider-Man

Quaranta-cinc anys d'història


dijous, 3 de maig de 2007
Demà s'estrenarà una de les grans produccions cinematogràfiques d'aquest 2007: 'Spider-Man 3', obra del cineasta nord-americà Sam Raimi, que ja en va dirigir les dues primeres remeses. El repartiment del film és encapçalat, novament, per Tobey Maguire, en el paper de Spider-Man, i Kirsten Dunst, en el de la seva estimada Mary Jane Watson.

'Spider-Man 3', curull d'acció i d'espectaculars efectes especials, ha tingut un pressupost astronòmic; sumem-hi una campanya de màrqueting molt potent: el primer 'trailer' es va llançar a internet aviat farà un any, i aquests dies la ciutat de Nova York fa un fum d'activitats amb Spider-Man de protagonista.

Aquest tercer film, doncs, ha mogut molta expectació, igual que va passar amb els dos primers, molt taquillers, que es van estrenar en català en una quinzena de sales (aquesta vegada no s'estrena en català).

Quant a la trama, 'Spider-Man 3' ens presenta un heroi que no sols ha d'opugnar personatges perversos com Verí i l'Home de Sorra, sinó, també, un adversari encara més temible: ell mateix.
  • ! Actualització el 03/05/2007 a les 06:00
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Cinema.

Un heroi trastornat


+ Fotograma del nou film de Sam Raimi.
En efecte, de primer tot sembla propici al nostre protagonista, que veu com s'aferma la relació amb la Mary Jane, mentre es dedica a fer prevaler la justícia i el bé a Nova York. Les coses, emperò, es malmenen de sobte, en el mateix moment que el seu vestit de 'superheroi' pren un color negre; a partir d'aquest moment Spider-Man veu augmentats encara més els seus poders, i, enlluernat, es torna vanitós, refiat i venjatiu, fins que, al capdavall, ha de triar entre aquests nous poders i el sentit del deure, entre la fatxenderia i la responsabilitat.

De Peter Parker a Spider-Man


+ Kirsten Dunst i Tobey Maguire a 'Spider-Man 3'.
La indumentària de Spider-Man n'oculta la identitat: Peter Parker, un jove que es guanya la vida fent de fotògraf per al diari novaiorquès Daily Bugle. Orfe de petit, se'n van fer càrrec els seus oncles, na May i en Ben, de qui tothora recorda una dita que li serveix de guia: 'Un gran poder implica una gran responsabilitat'. Quan encara anava a escola en Peter fou picat per una aranya genèticament modificada, causa dels seus poders: força, velocitat i reflexos sobrehumans; capacitat de grimpar per les parets i de subjectar-se a qualsevol mena de superfície, per més dreta qui sigui; i un sisè sentit per a captar el perill.

Quaranta-cinc anys d'història


+ Detall del primer número de la historieta.
Creat pels nord-americans Stan Lee i Steve Ditko, el personatge de Spider-Man va aparèixer per primera vegada el 1962 a la col·lecció 'Amazing Fantasy' de l'editorial Marvel Comics, que també ha publicat unes altres historietes de gran fama: el Capità Amèrica, els Quatre fantàstics, l'Increïble Hulk, X-Men... Durant tots aquests anys Spider-Man se les ha tingudes amb tota mena d'enemics, com el Doctor Octopus, el Follet Verd i Verí.

MATERIALS

  • Spider-Man
    Format:Web
    Pàgina de la distribuïdora Sony Pictures sobre les tres versions cinematogràfiques de l'heroi.
  • Spider-Man 3
    Format:Web
    Pàgina oficial.
  • Spider-Man: veí, amic, superheroi
    Format:PDF
    Text d'aquesta exposició que obrirà l'11 de maig a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), on els dies 17-20 de maig es farà el I Festival del Còmic.
  • Spider-Man Week in NYC
    Format:Web
    Esdeveniment centrat en la relació de l'heroi amb la ciutat dels gratacels. Del 30 d'abril al 6 de maig.
  • Spider-Man 3
    Format:Web
    Pàgina de l'editorial Marvel.
  • The Science of Superheroes
    Format:Web
    A la BBC.

QUE HO SABIES?

  • Es diu que 'Spider-Man 3' és el film més car de la història, més que no pas 'X-Men: The Last Stand' (2006) i que no l'última versió de 'King Kong' (2005).
  • Stan Lee va escriure 'Spider-Man', amb guió, per diferenciar més aquest nom del de 'Superman', heroi igualment cèlebre creat el 1938.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Trailers' de 'Spider-Man 3'.
Vídeo de presentació del film, de set minuts i mig de durada.
Els antagonistes més malignes.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua