Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Què estudiar?

La importància de la informació

Preferències, aptituds, valors

Personalitat


dilluns, 19 de març de 2007
Quina opció acadèmica voleu seguir? I pensant en quina sortida professional? Cap on voleu encaminar el vostre futur? No són pas qüestions que hom hagi d'aclarir d'un dia per altre, sinó reflexionar-hi molt a partir d'una bona informació. I d'informació, prou que se'n troba al Saló de l'Ensenyament, enguany anomenat Estudia, que obrirà els dies 21-25 de març a Barcelona, al firal de Montjuïc.

Organitzat per Fira de Barcelona i coordinat pels departaments d'Educació i d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, al Saló de l'Ensenyament 2007, que és el divuitè, hi seran representats àmbits educatius distints: primària, secundària, batxillerat, universitat, formació professional, formació ocupacional, idiomes, estudis complementaris... Tot plegat, a fi i efecte de poder elegir la millor opció educativa.

També hi serà present el Departament d'Educació, a la parada Edu.cat: una mena de ciutat educativa, amb carrers temàtics que donaran compte d'una centena llarga d'estudis. Així mateix, hi haurà a Estudia una àrea d'animació multimèdia que permetrà als visitants d'endinsar-se en espais de realitat virtual.

El Saló de l'Ensenyament s'inscriu en la Setmana de la Formació i del Treball, que també integra el Saló Futura, dedicat als estudis de màster i de postgrau.

La importància de la informació


+ Sistema educatiu: organigrama.
A l'hora d'elegir què estudiar hom aconsella de sospesar uns quants factors. Naturalment, convé de conèixer les ofertes del sistema educatiu, els itineraris que permet de seguir. També cal parar esment en l'àmbit laboral, puix que no tots els estudis ofereixen el mateix ventall de possibilitats. Finalment, i per bé que és una decisió individual, és aconsellable de compartir les reflexions pròpies amb la família, els tutors i els mestres.

Preferències, aptituds, valors


+ Els experts recalquen la importància de reflexionar sobre els interessos, aptituds i valors personals.
Però, és clar, abans que res hi ha les preferències i la manera d'ésser i de fer de cadascú. És així que els experts recalquen la importància de reflexionar amb sinceritat sobre els interessos, habilitats, aptituds i valors personals (la manera de veure i d'entendre el món); uns valors personals que, estudis a banda, incideixen en l'elecció de la feina, car són els que ens permeten de valorar aspectes com la flexibilitat laboral, el sou, la responsabilitat, la creativitat, la competitivitat, el prestigi, el treball autònom o d'equip...

Personalitat


+ Les sis menes de personalitat proposades.
Sosté un estudi que hi ha sis menes de personalitat: realista, científica, artística, social, emprenedora i convencional, i que segons la personalitat predominant, hom tindrà predilecció per unes professions o unes altres; els individus de personalitat realista, per les de pagès, mecànic, fuster...; els de personalitat científica, per les de biòleg, arquitecte, enginyer informàtic...; els artístics, per les d'escriptor, decorador, actor...; els de tarannà social, per les d'educador, infermer...; els emprenedors, per les d'empresari, venedor...; i els de trets convencionals, per les de secretari, administratiu...

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • A Estudia, hi acudiran les dotze universitats de Catalunya, que, plegades, ofereixen més de cent setanta titulacions.
  • Entre més coses, a l'àrea d'animació multimèdia d'Estudia els assistents podran fer un passeig virtual per la Barcelona del 1714.
  • El Saló de l'Ensenyament de l'any passat va rebre setanta mil visites, i enguany n'espera encara més.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Organigrama del sistema educatiu.
Model de currículum.
Índex d'estudis universitaris.
Poseu a prova els vostres coneixements d'opcions acadèmiques.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua