Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Un museu que nega Darwin

Les set ces de la història

El 4004 aC i la creació del món

La ciència sosté l'evolucionisme


dilluns, 11 de desembre de 2006
Sosté la ciència que l'Univers i els éssers vivents són producte d'un procés evolutiu de milions i milions d'anys. Aquesta teoria, enunciada per primera vegada pel naturalista anglès Charles Darwin (1809-1882), contradeia la idea aleshores dominant que les espècies animals i vegetals que poblen el planeta havien estat creades, tal qual, del no-res per Déu i que s'havien mantingut immutables.

Doncs bé, a despit del suport indiscutible de la ciència a la teoria de l'evolució, encara hi ha qui es nega a acceptar-la. A Occident, el cas és sobretot notori als Estats Units, on l'anomenat 'creacionisme' té força adeptes.

Segons un estudi publicat enguany per l'organització de sondatges Gallup, el 46% dels ciutadans d'aquell país es pensa que Déu creà l'home tal com és ara fa, a tot estirar, deu mil anys; el 36%, que el procés evolutiu que menà a l'aparició de l'home (hominització) fou guiat per Déu; i sols el 13% que no hi hagué intervenció divina.

Tenint presents aquestes dades, no fa del tot estrany que sigui als Estats Units on es basteixi el primer museu creacionista del món, denominat Museu de la Creació. Aquest museu, amb un pressupost de vint-i-cinc milions de dòlars, va a càrrec d'Answers in Genesis ('Respostes al Gènesi'), una organització cristiana que té per lema 'L'autoritat de la Bíblia defensada des del primer verset' i que és presidida per l'australià Ken Ham, un dels conferenciants cristians més sol·licitats dels EUA.

La intenció d'Answers in Genesis és d'inaugurar el museu, encara en construcció, la primavera vinent a Cincinnati (Ohio).

Les set ces de la història


+ El Museu de la Creació pretén impugnar les proves evolucionistes de la ciència.
El Museu de la Creació pretén impugnar les proves evolucionistes de la ciència (bioquímica, cosmologia, geologia, paleontologia...) oferint una explicació de la història del món basada en les 'set ces': creació, corrupció, catàstrofe, confusió, Crist, creu i consumació. Entre més coses, les sales del museu inclouran fòssils, col·leccions de minerals i reproduccions de dinosaures (que no sembla pas que puguin avalar la teoria creacionista!).

El 4004 aC i la creació del món


+ James Ussher establí l'origen del món el 23 d'octubre de 4004aC.
Es fautors d'aquest museu tenen per certa la creació del món en sis dies relatada pel Gènesi, el primer llibre de la Bíblia. Segons que diuen, el fet devia esdevenir-se fa uns sis mil anys, devers el 4000 aC, d'acord amb la cronologia proposada el segle XVII per l'irlandès James Ussher. Computant les genealogies de la Bíblia, aquest arquebisbe anglicà establí l'origen del món el 23 d'octubre de 4004aC, data àmpliament acceptada a Occident fins el segle XIX.

La ciència sosté l'evolucionisme


+ Retrat d'un jove Charles Darwin.
Però fou en aquella centúria que les idees creacionistes reberen un fort sotrac, arran dels estudis de dos naturalistes anglesos: Alfred Wallace i Charles Darwin, capdavanters de l'evolucionisme. El 1859 Darwin publicà 'L'origen de les espècies', en què defensava l'evolució de les espècies a través de la selecció natural, tesi compartida per Wallace. L'obra mogué una polèmica fenomenal (s'esgotà el mateix dia de posar-se a la venda), però acabà eixint-ne ben parada: avui les teories evolucionistes són acceptades i reivindicades per la comunitat científica.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Segons el Museu de la Creació els fòssils del planeta són restes d'una catàstrofe: el diluvi de què parla el Gènesi, que devia desfermar-se fa uns quatre mil cinc-cents anys.
  • Dels dinosaures, en diu que es devien extingir després del diluvi, per una causa o més: competència pel menjar, alguna catàstrofe afegida, mort a mans de l'home, destrucció d'hàbitats...
  • Segons un estudi publicat el mes d'agost passat a la revista nord-americana Science, els països del món occidental on la teoria evolutiva té més acceptació són Islàndia i Dinamarca; i aquells on en té menys, Turquia i els Estats Units.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

El grau de suport a les teories evolucionista i creacionista, per països.
Tomb virtual pel Museu de la Creació.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua