Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Grans mestres de la pintura europea: de Nova York a Barcelona

Obres

Picasso, Gaudí, Miró i Dalí, a NY

El Museu Metropolità d'Art de Nova York


dijous, 7 de desembre de 2006
'Grans mestres de la pintura europea de The Metropolitan Museum of Art, Nova York. Del Greco a Cézanne'. Així es titula la nova exposició del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), un recorregut pels principals moviments artístics de l'art europeu dels segles XVII-XIX, representats per obres de grans noms de la pintura.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 4 de març de 2007, aplega per primera vegada a Barcelona una quarantena llarga de peces del Museu Metropolità d'Art de Nova York, sovint designat amb l'abreviatura Met, que n'és l'organitzador, ensems amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L'itinerari comença amb el pintor espanyol d'origen cretenc Domínikos Theotokòpoulos, més conegut pel Greco, i es clou amb tres figures d'influència cabdal en l'adveniment de la pintura moderna: Paul Gauguin, Vicent van Gogh i Paul Cézanne, que enguany fa cent anys que es va morir.

També hi ha representats artistes de renom mundial com Frans Hals, Anton van Dyck, Giambattista Tiepolo, Francesco Guardi, Jean-Honoré Fragonard, Francisco Goya, Nicolas Poussin, Gustave Courbet, Camille Pissarro, Édouard Manet, Edgar Degas, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir...

Obres


+ 'Primers passos' de Vicent van Gogh.
L'exposició comprèn quaranta-dues obres, una o dues per artista, selecta representació de les dues mil cinc-centes que integren la col·lecció de pintura europea del Museu Metropolità d'Art de Nova York. Heus-ne ací algunes: 'L'adoració dels pastors' del Greco, 'El gran canal del Rialto' de Guardi, 'Autoretrat' d'Anton van Dyck, 'Pepito Costa y Bonells' de Goya, 'Guitarrista' o 'El cantant espanyol' de Manet, 'Primers passos' de Van Gogh, i 'Natura morta amb gerro, tassa i pomes' de Cézanne.

Picasso, Gaudí, Miró i Dalí, a NY


+ 'Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem', obra de Ramon Casas.
Aquesta excel·lent petita antologia de tres segles d'art europeu és fruit de la col·laboració entre el Museu Metropolità d'Art de Nova York i el Museu Nacional d'Art de Catalunya; una col·laboració manifestada de primer en l'exposició 'Barcelona and Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí', que ara mateix es pot veure al Museu d'Art de Cleveland (Ohio, EUA) i que arribarà a Nova York el març de l'any vinent. Aquesta exposició permet al públic nord-americà d'aproximar-se a l'art produït a Barcelona i a Catalunya des de tres-centes obres plasmades entre els anys 1868 i 1939. A més de peces dels quatre artistes del títol, l'exposició n'inclou de Ramon Casas, Lluís Domènech Montaner, Juli Gonzàlez, Gaspar Homar, Joaquim Mir, Isidre Nonell, Santiago Rusiñol...

El Museu Metropolità d'Art de Nova York


+ La col·lecció permanent del Met té més de dos milions d'obres d'art.
Fundat el 1870 i amb seu a Central Park des del 1880, el Museu Metropolità d'Art de Nova York és una de les entitats museístiques més importants del món. La col·lecció permanent té més de dos milions d'obres d'art, de tots els camps, temps i cultures: d'Egipte, de l'antiguitat greco-romana, del temps medieval, d'art islàmic, de pintura europea... Un fons enorme que és bàsicament resultat de les donacions de mecenes i col·leccionistes privats, cosa reflectida a l'exposició oferta pel Museu Nacional d'Art de Catalunya.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Museu Nacional d'Art de Catalunya acull en un mateix espai deu segles d'art, des del romànic, amb obres de vàlua excepcional dels segles XI-XIII, fins a mitjan segle XX, avantguardes incloses.
  • Noms com el Greco i Fragonard, representats a l'exposició de grans mestres de la pintura europea, també figuren a la col·lecció permanent del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
  • The Cloisters, el departament d'art medieval del Museu Metropolità d'Art de Nova York, guarda una bona part del claustre del monestir de Sant Miquel de Cuixà (Conflent), de marbre rosat.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Granja a la Bretanya' de Paul Gauguin, una de les pintures de l'exposició del MNAC.
'Primers passos' de Vicent van Gogh, que també en forma part.
El geni d'aquest artista neerlandès, didàcticament explicat pel Met.
Paul Cézanne, pare de la pintura moderna.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua