Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Vila-real CF vers una nova fita

El triomf del bon joc

Trajectòria europea espectacular

Progressió constant


dimarts, 18 d'abril de 2006
Nova oportunitat de continuar fent història. Demà, 19 d'abril, el Vila-real CF disputarà el partit d'anada d'una de les semifinals de la Lliga de Campions, la màxima competició de clubs del futbol europeu. Rival? L'Arsenal de Londres, l'últim escull que els groguets han de superar si volen ésser a la final (en cas d'arribar-hi, la podrien disputar amb un altre equip del país: el FC Barcelona, que avui juga el primer partit de l'altra semifinal contra l'AC Milan).

D'entrada, el Vila-real té un avantatge diguem-ne psicològic: el partit de tornada es jugarà al Madrigal, l'estadi vila-realenc, inexpugnable aquesta temporada en competició europea. Ara, l'eliminatòria és a dos partits i no s'hi val, a badar.

Diuen si el Vila-real no té la pressió dels equips de més renom, sempre obligats a vèncer, però la final de París ja és tan a tocar que no sembla pas que això hagi d'ésser gaire important.

Sigui com sigui, en futbol res no és impossible, i el Vila-real ho ha demostrat repetidament, aquesta temporada i les anteriors. L'equip d'una vila d'uns quaranta-cinc mil habitants, que la temporada 1999-2000 jugava a Segona Divisió, s'ha situat entre la flor i nata del futbol europeu practicant un joc exquisit.
  • ! Actualització el 20/04/2006 a les 07:30
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Futbol.

El triomf del bon joc


+ Riquelme s'esmuny de l'escomesa de dos contraris.
En efecte, el Vila-real és tingut per un dels equips europeus que juga més bé. Riquelme, de tècnica excepcional, Forlán, Sorín, Tacchinardi, Senna i companyia despleguen un joc espectacular que plau l'afeccionat. De fet, el bon joc és una característica comuna dels semifinalistes de la Lliga de Campions d'enguany, també de l'Arsenal, magistralment dirigit per l'arenyenc Cesc Fàbregas i que té de màxima figura Thierry Henry, de qui es diu que pot fer cap al Barça.

Trajectòria europea espectacular


+ Els groguets s'han situat entre la flor i nata del futbol europeu.
La trajectòria que ha menat l'equip entrenat pel xilè Manuel Pellegrini a les semifinals és molt remarcable. El submarí groc, com també l'anomenen, va classificar-se primer d'un grup que incloïa dos campions d'Europa: el Manchester United i el Benfica; després, als vuitens de final, va eliminar el Glasgow Rangers, campió 2004-2005 de la lliga escocesa; i als quarts de final se les va heure amb l'Inter de Milà, un dels equips de més anomenada del continent, carregat de figures estel·lars i dues vegades campió d'Europa.

Progressió constant


+ Escut del Vila-real Club de Futbol.
Fundat el 1923, durant moltes dècades el Vila-real Club de Futbol va jugar en categories inferiors, cosa que va canviar el 1998, quan va pujar a Primera Divisió, ja amb Fernando Roig de president. El 2000 va tornar a la màxima categoria, i ja no se n'ha mogut. Més encara: d’aleshores ençà ha protagonitzat una progressió constant, i l'última temporada va ésser tercer de la lliga, sols al darrere del FC Barcelona i del Reial Madrid, posició que li obrí les portes de la Lliga de Campions.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • La temporada passada el davanter uruguaià, Diego Forlán, un dels nou jugadors sud-americans del Vila-real, va obtenir el Pichichi i la Bota d'Or, que l'acreditaven com a màxim marcador de gols de la lliga i de tot Europa: vint-i-cinc
  • La meitat de la població de Vila-real cabria al Madrigal, amb capacitat per a vint-i-tres mil espectadors.
  • El 12 de gener va fer tres-cents anys de l'incendi i saqueig de Vila-real (Plana Baixa) per les tropes de Felip V, en plena Guerra de Successió (1702-1716). La guerra es va acabar amb una greu derrota i amb la supressió consegüent de les institucions i de les llibertats del país. L'Associació Cultural Socarrats, vila-realenca, commemora cada any la tràgica feta.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

La plantilla del Vila-real CF.
Groguet, la mascota.
Vila-real 1 - Inter 0: seqüència d'un gol històric.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua