Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Torna King Kong!

La història d'una obsessió

'King Kong'...

...i Nova York


dimarts, 13 de desembre de 2005
El 14 de desembre es farà l'estrena mundial de 'King Kong', una nova versió d'aquest film mític de la història del cinema, representat per primera vegada el 1933. Aquesta versió, un dels films més esperats de l'any, és obra del director neozelandès Peter Jackson, autor, així mateix, de la guardonada saga cinematogràfica 'El senyor dels anells', inspirada en l'obra de l'escriptor anglès J. R. R. Tolkien.

'King Kong', que es podrà veure en català, compta amb un repartiment presidit per Naomi Watts, en el paper de l'actriu Ann Darrow, que captiva el cor de King Kong, l'immens goril·la, oriünd d'una illa remota; Adrien Brody, que dóna vida al dramaturg Jack Driscoll, enamorat d'Ann Darrow i obligat a fer d'heroi a despit del seu temperament; i Jack Black, que fa de Carl Denham, un cineasta aventurer, ambiciós i sense gaires escrúpols.

Destaquem, també, que la figura de King Kong, digitalitzada, es basa en els gests de l'actor Andy Serkis, que ja va fer això mateix amb el personatge de Gollum de 'El senyor dels anells'.

El resultat és una macroproducció fidel del clàssic dels anys 1930, de tres hores de durada i filmada a Nova Zelanda amb l'ajut de la tecnologia més moderna.
  • ! Actualització el 13/12/2005 a les 08:00
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Cinema.

La història d'una obsessió


+ Fotograma del nou film de Peter Jackson.
La idea de filmar 'King Kong', Peter Jackson la tenia des que, a nou anys, va veure per primera volta el film original per televisió. Jackson va obsedir-se amb aquesta història d'amor impossible dirigida per Merian C. Cooper i Ernest B. Schoedsack, creadors d'uns efectes especials impressionants per a l'època. L'efecte fou tal que va inspirar la trajectòria futura del jove neozelandès, que, als dotze anys, ja va mirar de fer una versió pròpia d'alguna de les escenes. Però aquest projecte pubescent havia de trigar una trentena d'anys a fer-se plenament realitat.

'King Kong'...


+ 'King Kong' va representar-se per primera vegada el 1933.
Inspirat en la rondalla 'La bella i la bèstia', 'King Kong' narra la història d'una expedició que, amb la intenció de rodar-hi un film, fa cap a una illa ignota, poblada d'animals prehistòrics i senyorejada per un goril·la colossal, una mena de deïtat anomenada King Kong (rei Kong); una tribu nadiua de l'illa rapta l'actriu principal, n'Ann Darrow, i l'ofereix en sacrifici a Kong, però l'equip de rodatge l'allibera i sotmet el simi, que és dut a Nova York amb el propòsit d'exhibir-lo.

...i Nova York


+ Kong i Ann Darrow (Naomi Watts), al capdamunt de l'Empire State Building.
La trama no s'acaba pas aquí: a Nova York, captiu en un món que li és hostil, un King Kong enfuriat aconsegueix de deslliurar-se (ço que escampa el pànic per la ciutat) i se'n va a la recerca de l'estimada Ann. L'escena del goril·la i l'actriu al capdamunt de l'Empire State Building, el simbòlic gratacel del Manhattan dels anys 1930, és una de les més cèlebres de la història de l'anomenat setè art, i es repeteix en la nova versió de Peter Jackson, que recrea amb gran versemblança la Nova York d'aquella època.

MATERIALS

  • King Kong
    Format:Web
    Pàgina oficial: argument, tràiler, joc, comentaris de la crítica...
  • King Kong en català
    Format:Web
    Pàgina de la Generalitat de Catalunya sobre el film. Fitxa, sinopsi, cartell i documents audiovisuals.
  • Kong is King.net
    Format:Web
    Pàgina mantinguda per admiradors incondicionals del fenomen King Kong. Inclou molta informació de la versió de Peter Jackson.
  • King Kong FAQ
    Format:Web
    Preguntes i respostes sobre aquest mite cinematogràfic.
  • All-Time 100 movies
    Format:Web
    Llista, i comentari, dels cent millors films de la història, segons la revista Time.

QUE HO SABIES?

  • Per al rostre de Kong, Peter Jackson va inspirar-se en unes fotografies que havia pres de Floquet de Neu, el goril·la albí del Zoo de Barcelona, mort el novembre del 2003.
  • Abans de rodar el primer King Kong, el director Merian C. Cooper va dir a Fay Wray, la protagonista femenina, que, a la selva, seria acompanyada de l'actor més alt i més bru de Hollywood. L'actriu no va pensar pas en Kong, sinó en l'actor Clark Gable, gran galant del cinema de l'època.
  • Dels gairebé 2.300 plans de la nova versió de Peter Jackson, n'hi ha uns mil sis-cents de retocats digitalment, cosa feta per la companyia neozelandesa d'efectes visuals Weta Digital.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Tràiler en català de 'King Kong'.
Espot del film, igualment en català.
Imatges de la pre-estrena mundial, feta a Nova York.
Estalvis de pantalla de 'King Kong'.
I també...
  • L'actor Andy Serkis, en el paper de Kong.
  • Nota sobre les dues versions precedents més populars de 'King Kong', dels anys 1933 i 1976.
  • Obituari de Fay Wray, l'amor de Kong a la primera versió del film.
  • El primer 'King Kong', considerat per la revista nord-americana Time un dels millors cent films de la història del cinema.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua