Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Leo Messi, nou ídol blaugrana

Espectacularitat i rapidesa

A can Barça des dels tretze anys

El futbol argentí


dijous, 3 de novembre de 2005
24 d'agost de 2005. Trofeu Joan Gamper. El FC Barcelona es presenta al Camp Nou en un partit que l'oposa a la Juventus de Torí, la 'Vecchia Signora' del futbol italià, un equip clafert de figures. Dos jugadors del planter blaugrana fan anar de bòlit la defensa de l'equip piemontès, considerada una de les millors del món. L'un, Andrés Iniesta, futbolista amb una gran visió del joc; l'altre, Lionel Messi, que s'esmuny contínuament de l'escomesa dels contraris. L'afecció blaugrana descobreix, o confirma, el talent del jugador argentí, de divuit anys acabats de fer.

Després del partit, l'entrenador de la Juventus, Fabio Capello, un dels més guardonats del futbol europeu, diu que no havia vist mai cap jugador de l'edat de Messi jugar com ho havia fet el blaugrana.

I és que el Gamper d'enguany assenyala el punt de partença d'una nova etapa de Lionel, o Leo, Messi al Barça. D'aleshores ençà s'han repetit els elogis al seu joc, entre els quals els de l'ex-jugador del Barça, també argentí, Diego Armando Maradona, reputat un dels millors futbolistes de tots els temps, que no fa gaire el va convidar al programa que presenta a la televisió argentina.

Superades les traves burocràtiques que li van impedir de jugar d'una manera continuada els primers partits de la lliga espanyola (no així a la Lliga de Campions, en què, de bon començament, ha pogut jugar sense inconvenients), Leo Messi s'ha convertit en el nou ídol de l'afeccionat blaugrana, meravellat pel joc que desplega sobre el terreny de joc.
  • ! Actualització el 03/11/2005 a les 07:30

Espectacularitat i rapidesa


+ Leo Messi ja ha estat cridat pel seleccionador argentí.
Visió de joc, habilitat en el driblatge i gran rapidesa; aquestes són algunes de les qualitats de Leo Messi, que, combinades, fan molt difícil als defensors de poder aturar-lo. A això, hi hem d'afegir l'atreviment, l'audàcia, amb què planta cara als rivals, la desimboltura amb què es mou al camp i que contrasta amb la timidesa mostrada fora del terreny de joc. Per tot plegat, quan surt al camp (fins ara ha alternat titularitat i banqueta amb Giuly, un jugador molt en forma), Messi revoluciona els partits, tot esperonant les figures estel·lars de l'equip, com Ronaldinho, Eto'o i Deco.

A can Barça des dels tretze anys


+ El jugador blaugrana, en un partit d'enguany.
Nat el juny del 1987, Leo Messi juga a futbol des que era infant: a cinc anys, ja hi jugava al Grandoli, l'equip del seu barri de Rosario (Santa Fe, Argentina), i, després, durant cinc anys, al Newell's Old Boys de la mateixa ciutat. El 2000 Messi, que havia de seguir un tractament per un problema de creixement (amb prou feines feia 1,40 cm), va provar sort al FC Barcelona. Els tècnics de les categories menors del club, regits per Carles Rexach, van adonar-se de seguida de les seves aptituds i van decidir de fitxar-lo. La jove promesa (el Barça li va sufragar el tractament) va fer una progressió espectacular fins a debutar amb el primer equip el 2003, amb setze anys i força centímetres més d'alçària.

El futbol argentí


+ Maradona, considerat un dels millors futbolistes de tots els temps.
A l'Argentina Messi és extraordinàriament popular (ja ha estat cridat pel seleccionador argentí), i no únicament per la seva qualitat futbolística, sinó, també, perquè en aquest país el futbol es viu amb molta passió, més, encara, que no a Europa. La rivalitat entre els dos clubs més representatius del futbol argentí, el Boca Juniors i el River Plate, és comparable a la sostinguda per Barça i Madrid. La mateixa passió que desferma aquest derbi empeny la selecció argentina, dues vegades campiona del món, els anys 1978 i 1986.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Amb el gol que va fer al partit Barça-Albacete, la temporada 2004-2005, Leo Messi va convertir-se en el marcador de gols blaugrana més jove de la història de la lliga espanyola.
  • 'La vida existeix!', expliquen que li diu afectuosament Ronaldinho a Messi, de tan reservat i poc garlaire que és aquest jugador argentí.
  • El jove blaugrana s'ha endut enguany el premi Eurochampion, que distingeix el millor jugador juvenil del món.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Lionel Messi, la revolució argentina.
Campió, millor jugador i màxim marcador de gols del Mundial Juvenil de la FIFA 2005.
El Messi blaugrana d'aquests últims anys, en acció.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua