Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El fenomen de les videoconsoles

El comandament de Nintendo, l'última 'Revolució'

La pugna de les videoconsoles

La polèmica dels videojocs


dilluns, 26 de setembre de 2005
El desenvolupament de les noves tecnologies ha abastat, aquests últims anys, camps diversos, entre els quals, naturalment, el lleure. En són un exemple les videoconsoles, o consoles, com més va més sofisticades, que permeten de jugar, de mirar films, d'escoltar música..., i que atreuen menuts, joves i no tan joves de tal manera que ja comença a ésser un ver fenomen social.

Un botó de mostra: l'expectació desficiosa, suscitada per l'arribada a Europa de la videoconsola portàtil de Sony, l'1 de setembre proppassat: amb gent al carrer fent cua a mitjanit per aconseguir la dita PSP, sigla de PlayStation Portable.

Recordem, així mateix, que aquesta videoconsola va sortir al mercat, de primer, al Japó, i als Estats Units al cap de mig any. A l'un país i a l'altre va tenir una tan gran acollida, que se n'ha endarrerit l'arribada al continent europeu (i també a Austràlia i a Nova Zelanda).

La PSP no sols permet de jugar, sinó també de reproduir música en format MP3, de contemplar films i de connectar-se a internet sense fils, mercès a l'anomenada tecnologia wi-fi. Amb la PSP la companyia japonesa Sony vol fer forat en un mercat, el de les videoconsoles portàtils, àmpliament dominat per Nintendo, empresa igualment japonesa.

El comandament de Nintendo, l'última 'Revolució'


+ El nou dispositiu permetrà de jugar amb la videoconsola Revolution.
A la fira Tokyo Game Show, Nintendo va presentar-hi un nou giny d'aire revolucionari. És un comandament sense fils, per a una sola mà, amb què Nintendo aspira a eixamplar la quota de mercat, perquè és més manejadís que no els tradicionals, que es fan anar amb totes dues mans. Aquest nou dispositiu permetrà de jugar amb la videoconsola Revolution, que s'estrenarà l'any vinent.

La pugna de les videoconsoles


+ Les empreses capdavanteres preparen la sortida al mercat dels productes estel·lars propis.
La videoconsola Revolution és l'aposta principal de Nintendo en la pugna que sosté amb les dues empreses competidores en el terreny de les videoconsoles: Sony i Microsoft, que també preparen la sortida al mercat de productes estel·lars propis, PlayStation 3 i Xbox 360, respectivament. Tot plegat és vist com el punt de partença d'una nova generació de videoconsoles, amb imatges de gran definició i un fum de prestacions, no fa gaire impensables.

La polèmica dels videojocs


+ Food Force, un videojoc ideat pel Programa Mundial d'Aliments de l'ONU.
Les consoles són el suport tecnològic d'una gran varietat de videojocs, de fa temps objecte de polèmica, essent com són un producte d'entreteniment predilecte de la xicalla. Per exemple, hi ha qui critica els continguts violents i sexistes d'alguns d'aquests videojocs, i la possible influència negativa en el capteniment de la jovenalla. Ara, com que, de videojocs, n'hi ha de moltes menes, també hi ha qui els percep com instruments apropiats per al desenvolupament d'habilitats concretes, àdhuc aplicables a l'àmbit educatiu.

MATERIALS

  • Game Consoles
    Format:Web
    Pàgina sobre videoconsoles de Newsround, web de notícies de la BBC adreçada al jovent.
  • Videojocs, un fenomen social
    Format:Web
    Treball de recerca escolar.
  • Materials sobre videojocs
    Format:Web
    Preparats per Amnistia Internacional i aplegats per la xarxa EduAlter.
  • Videojocs a l'aula
    Format:Web
    Vídeo sobre les possibilitats educatives que poden tenir.
  • Videojocs
    Format:Web
    Notícies, propostes, espais de participació... Des de la pàgina del programa juvenil del K3 3xl.net.

QUE HO SABIES?

  • Food Force: així s'anomena el videojoc pensat pel Programa Mundial d'Aliments de l'ONU per a fer conèixer la lluita que aquest organisme mena contra la fam al món. El joc, en línia des del passat mes d'abril, es pot descarregar de franc.
  • Des del 2001 se celebren anualment els World Cyber Games, una mena de torneig olímpic de... videojocs. Enguany, en aquest singular torneig, que es farà el novembre a Singapur, hi prendran part uns vuit-cents jugadors d'una setantena de països.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Cop d'ull a la videoconsola Xbox 360.
Galeria fotogràfica de la PlayStation 3.
Gràfic interactiu del nou comandament Nintendo.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua