Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Ronaldinho, present i futur blaugrana

Palmarès

Màgia sobre el terreny de joc

Envits d'una figura mundial


dijous, 8 de setembre de 2005
El 31 d'agost el futbolista Ronaldo de Assis Moreira, més conegut per Ronaldinho, va signar el nou contracte que el lliga al FC Barcelona fins al 2010, prorrogable en cas d'acord entre el club i el jugador, de vint-i-cinc anys i una de les figures principals del futbol mundial.

L'endemà de la signatura del contracte, Ronaldinho, que vol fer història vestit de blaugrana, va dir que l'alegria i la felicitat que sentia a can Barça no tenien preu.

Ronaldinho va néixer el 21 de març de 1980 a la ciutat de Porto Alegre, capital de l'estat de Rio Grande do Sul (Brasil) i una de les àrees habitades pels gautxos, ramaders naturals de les pampes de l'Amèrica del Sud (el mateix Ronaldinho es fa dir Ronaldinho Gaúcho). Format al Gremio de Porto Alegre, el 2001 Ronaldinho va passar l'Atlàntic per anar a jugar al París Saint-Germain, equip que va deixar el 2003 per bregar pel Barça.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Futbol.

Palmarès


+ L'any passat la FIFA va designar Ronaldinho millor jugador del món.
La incorporació al Barça va acréixer la fama internacional de Ronaldinho, que, val a dir-ho, ja havia atès molt de renom el 2002, any en què va compartir el triomf de la selecció brasilera a la Copa del Món, disputada a Corea i al Japó. A les darreries del 2004 la FIFA el va elegir millor jugador del món, honor que encara conserva, i no fa gaires dies la UEFA el va designar millor davanter de l'última Lliga de Campions, a despit de l'eliminació del Barça als vuitens de final de la competició. Els blaugrana, comandats per ell, sí que van endur-se la lliga espanyola, títol que premia la regularitat i que feia cinc temporades que no guanyaven.

Màgia sobre el terreny de joc


+ El jugador blaugrana celebrant un gol.
El joc de Ronaldinho és l'exponent de moltes de les virtuts del futbol brasiler, considerat el més espectacular del món. Les passades mil·limètriques i els driblatges més inversemblants formen part del repertori d'un jugador genial que aixeca molta expectació quan té la pilota als peus. Ronaldinho és un mag del futbol que captiva l'afeccionat amb la seva filosofia futbolística de gaudir i fer gaudir.

Envits d'una figura mundial


+ El joc de Ronaldinho és l'exponent de moltes de les virtuts del futbol brasiler.
Després de segellar l'acord de renovació, Ronaldinho va manifestar el desig de treballar per tal de fer història ('una història guapa') a can Barça, ço que equival a engruixir el nombre de títols del club; títols de la lliga espanyola, però també de la Lliga de Campions, la competició més preada de l'afecció blaugrana, oimés si pensem que el Barça sols l'ha guanyada una volta, el 1992. El Barça a banda, l'any vinent Ronaldinho ha de rematar un envit de primer ordre amb la selecció brasilera: el Mundial Alemanya 2006, una gran oportunitat d'irradiar el seu enorme talent futbolístic.

MATERIALS

  • Ronaldingogaucho.com
    Format:Web
    Domini pertanyent a Ronaldinho. La web, encara sense estrenar, convida a fer suggeriments sobre els continguts a encloure-hi.
  • Ronaldinho-UK
    Format:Web
    Pàgina en anglès dedicada a Ronaldinho: notícies, perfil del jugador, vídeos, imatges...
  • Ronaldinho10.com
    Format:Web
    Una altra pàgina centrada en aquest futbolista blaugrana.
  • Ronaldinho
    Format:Web
    La figura de Ronaldinho, a la web del FC Barcelona: biografia, perfil i palmarès.

QUE HO SABIES?

  • A mitjan mes d'agost Ronaldinho, nat en una de les zones més pobres de Porto Alegre, fou nomenat ambaixador contra la fam del Programa Mundial d'Aliments de l'ONU. Amb això s'afegia a la lluita per a eradicar un mal que afecta tres-cents milions d'infants de tot el món.
  • La ciutat nadiua de Ronaldinho és la seu habitual del Fòrum Social Mundial, un aplec anual d'organitzacions i particulars contraris a la línia empresa per la dita mundialització, o globalització, val a dir: el sistema capitalista actual.
  • Ronaldinho no és pas l'únic jugador blaugrana que ha perllongat el contracte amb el FC Barcelona fins al 2010: igualment ho han fet Deco, Eto'o, Valdés i Xavi.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Les primeres declaracions de Ronaldinho després de renovar amb el Barça.
Fitxa del '10' blaugrana.
Ronaldinho en acció.
Repàs de la trajectòria professional d'aquest jugador atacant del FC Barcelona.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua