Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Barça, campió!

Campions a desgrat de les lesions

Figures mundials i planter

Atacar per sistema


diumenge, 15 de maig de 2005
Enguany, sí! El FC Barcelona és el campió de la lliga 2004-2005, després d'haver empatat a un gol, ahir, al camp del Llevant UD en un partit curull d'emocions i d'incertesa. Amb l'empat a dos gols entre el Sevilla FC i el Reial Madrid, el Barça va sortir al terreny de joc sabent que en tenia prou amb un empat per a endur-se un campionat que no guanyava des de la temporada 1998-1999.

Tot i el resultat del Madrid, a la primera part l'equip blaugrana, dominat pels nervis, no va saber controlar el joc, cosa que va aprofitar el Llevant per estrenar el marcador amb un gol d'en Rivera. De totes maneres, a la represa l'equip blaugrana, decidit a no ajornar la consecució del títol, va empatar amb un gol d'Eto'o, un jugador decisiu tota aquesta temporada.

El marcador ja no es va moure fins que l'àrbitre no va assenyalar la fi del partit, moment en què l'eufòria dels afeccionats culers va desbocar-se. A Barcelona, la Rambla de Canaletes va omplir-se de gom a gom, igual que l'aeroport del Prat, on es va aplegar una gernació delerosa d'aclamar l'equip victoriós.

Els actes de celebració oficials començaran avui a les 18.00, al Camp Nou, punt de partença i d'arribada de la passejada dels campions pels carrers cèntrics de la ciutat. L'estadi blaugrana serà, així mateix, l'escenari de l'espectacle que culminarà la festa pel títol aconseguit.
  • ! Actualització el 16/05/2005 a les 12:00

Campions a desgrat de les lesions


+ El suec Larsson va lesionar-se a la primeria de la temporada.
El triomf del Futbol Club Barcelona a la lliga espanyola s'ha basat en una plantilla exigua, minvada, a sobre, per les lesions, algunes de molt greus, com les del sallentí Gabri, del suec Larsson, de l'italo-brasiler Motta i del brasiler Edmílson, apartats del terreny de joc durant una gran part de la temporada. Això i les lesions, de menys abast, d'alguns jugadors més van obligar el club blaugrana a reforçar-se amb la incorporació de l'italià Albertini i de l'argentí Maxi, a la primeria del 2005.

Figures mundials i planter


+ Puyol i Ronaldinho, dues de les figures d'un Barça triomfant.
Figures mundials i un planter de gran qualitat: aquesta combinació ha permès al Barça d'endur-se la lliga 2004-2005. I és que, al fitxatge estel·lar de l'any passat, Ronaldinho, elegit millor jugador del món per la FIFA, s'hi han sumat enguany els de figures mundials com Eto'o, màxim marcador de gols de l'equip, i Deco, campió d'Europa amb el Porto el 2003-2004. D'una altra banda, la participació activa de Valdés, Puyol, Oleguer, Xavi, Gerard, Iniesta... certifica la importància dels jugadors de casa en aquest Barça triomfant.

Atacar per sistema


+ Eto'o, instants abans de marcar un gol al Madrid.
L'afecció del Barça, força exigent, no sols demana al seu equip que guanyi, sinó que ho faci amb un futbol de qualitat. Aquesta pretensió, no pas fàcil de satisfer, s'adiu amb la filosofia de l'entrenador del Barça, el neerlandès Frank Rijkaard, que, com a futbolista, va guanyar tres copes d'Europa, l'una amb l'Ajax de la seva ciutat nadiua, Amsterdam, i les altres dues amb l'AC Milan, l'equip més victoriós en competicions europees d'aquestes dues últimes dècades. El joc atacant i la possessió de la pilota són els signes distintius del Barça actual, basats en el talent de l'equip.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Amb la d'enguany, el club fundat pel suís Joan Gamper ja n'ha guanyades disset, de lligues, la primera de totes la temporada 1928-1929, quan va començar aquesta competició espanyola.
  • Ara mateix el Futbol Club Barcelona és l'equip que més gols ha fet i més pocs n'ha encaixats de la lliga espanyola; i el davanter camerunès Eto'o és qui n'ha aconseguits més: vint-i-cinc.
  • Amb el gol que va fer al partit Barça-Albacete, corresponent a la trenta-quatrena jornada, l'argentí Messi, de disset anys, va convertir-se en el marcador de gols blaugrana més jove de la història de la lliga espanyola.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Classificació de la lliga 2004-2005.
Resultats del Barça en aquesta competició.
El Barça-Madrid, un dels moments suprems del campionat.
Imatges de la celebració pel títol atès.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua