| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dijous, 25 d'abril de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Falcon Crest i la Roca Fallera
Quan li preguntàvem a l'àvia què mirava a la tele ens deia que veia "Cal Concret". I la meva sogra va visitar el Centre de la Roca Fallera a Nova York...
Lídia
28/03/2003 20:53



# Hi ha neu?
Li vaig preguntar a un amic parlant sobre un port d'esquí: hi ha neu? Ell, però, creia que li havia preguntat "hi aneu?". Em va respondre, sense dubte: sí, hi anem.
Jesús Casals
28/03/2003 20:49



# El gabinet mòbil
El meu company te el vici de demanar-me el gabinet quan vol que li doni el ganivet i jo em pregunto ¿com li puc portar el gabinet fin a taula?.
Eulàlia
28/03/2003 20:36



# Disquitos
El meu antic cap, quan en castellà volia referir-se als disquets magnètics, en deia "disquitos". I no ho deia en broma.
Roger
28/03/2003 17:35



# Una mena de licor
No se si he captat be el sentit de tot plegat però us envio dues propostes a veure si encaixen.
La meva cosina, quan ens convida a dinar, a l'hora del licor diu "Què t'estimes més conyac o "control"?
("Control" és un conegut licor amb gust de taronja que el que fa ,si n'abuses, és precisament que perdis el control).
Una altra d'inventada: "està malalt de les parts: pateix gnomorrea" ("Gnomorrea" podria significar "vessament de líquid seminal que pateixen uns éssers mitològics amb aspecte de nan"
Salutacions a tots.
Manel Diaz
28/03/2003 17:19



# Infantils
La meva filla creu fermament en l'etimologia i per a ella eren indicutibles les paraules: tizarra (per escriure amb "tiza"), la Malastra de Blancaneus i els biciclistes.
Clara
28/03/2003 15:28



# Axioma
Aquesta mateixa noia, la de la compaginació, va comentar que el seu cosí (escultor) estava fent un axioma. La persona que l'escoltava li va comentar:
-"serà un ecce homo".
I ella va respondre
- Ecce homo serà en castellà, en català és axioma.
Isabel
28/03/2003 15:13



# Axioma
Aquesta mateixa noia, la de la compaginació, va comentar que el seu cosí (escultor) estava fenyçt un axioma. La persona que l'escoltava li va comentar:
-"serà un ecce homo".
I ella va respondre
- Ecce homo serà en castellà, en català és axioma.
Isabel
28/03/2003 15:13



# Guerres de jugar
Ho he sentit avui mateix a Catalunya Ràdio: "les guerres trivials a l'Àfrica".
Carles Marquès
28/03/2003 13:24



# Homes sexuals i draculins
Bon dia verbívors i verbívores, la mena mare de 87 anys, em comenta programes que veu a la tele, sobretot "la columna d'aquella noia tan eixerida i no la sosa de la Mari Pau Huguet" i va dir-me que s'havia quedat molt parada a l'assebentar-se que en José Maria Mendiluce era un home sexual i també va veure un altre dia, la fina d'un concurs de draculins (dragqueens).

Una abraçada a totes i a tots! 
Maria Rosa Xifré    
28/03/2003 13:19

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.