| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dimarts, 23 d'abril de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# L'edat de les homelesades
Jo distingiria entre les "Homelesades" de la gent gran, que sovint confón expressions modernes "Els joves d'ara, tots porten "picnics" - per "pearcings"" i les dels nens, que no acaben d'entendre el que diuen els grans, en sé d'un que va dir que el seu pare era "comunista" en comptes d'"economista". Cada edat té les seves "Homelesades"...


Bàrbara Farràs
28/03/2003 13:17



# Compaginar
Una noia de Vic que viu a Barcelona creu que la gent del seu poble no "compagina" bé amb la gent de la capital.
Isabel
28/03/2003 09:53



# A Cracòvia heu anat, mare?
Hola verbívors. Ma mare un dia va sortir a sopar i al passar pel Port Olímpic de Barcelona va veure que la porta d'un bar era plena de 'Draculins' amb 'Pensils' per tot el cos. Potser havia anat a Cracòvia?
nyajo
28/03/2003 09:00

« Anterior
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.