| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dimarts, 14 de maig de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Horrors de les ciències de la salut
Amics,

Us envie la meua participació en el fòrum sobre les homelesades, altrament dit, en aquestes contrades, horrors (per 'errors'); cal remarcar que els horrors de les ciències de la salut predominen sobre els de les altres ciències... humanes i que tots els que cite els tinc documentats, no són inventats.

"Aquell grup de sulmans, que no tenien els decuments en regla, visitaven cada dia els metges, especialment el doctor Torrino, que tenia la consulta en un carrer ple de sovacons, davant mateix del pas de febra i del jardí de véspet; es queixaven de tota mena de malalties: l'apòstata, la pendis, l'astrossis, l'assiàtica... alguns havien patit trompossis i algun insult, però no volien cap remei que no passara per una bona indició acolorida amb micromina; i és que les alternatives valien molts neuros!
Joan Andreu i Bellés (Castelló de la Plana)
02/04/2003 11:04



# Homelessades autèntiques VII
Isabel Pantoja: Mi hija es muy pequeña aún, traerla al Rocío es muy premeditao; No son estrellas fugaces, es una lluvia de motoritos; Le dio un simposium de corazón; Le tocó la lotería y ahora vive como un majara. És que n'hi ha per tornar-se boig.
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:49



# Homelessades autèntiques VI
De Terelu Campos: Me tomé un plato de almóndigas; Tengo las fotos metidas en álgunes; Le dieron un corte en la misma vena arteria (realment, és per tallar-se les venes); La aspirina fluorescente es más rápida y eficaz (i la pots veure sense encendre la llum); Vino la guardia civil y levantó apestado del accidente (suposo que un accident d'un camió que transportava garrins); Fue una operación a vida o muerte para instalarle el Pay-Pay (o li instal.laven o es moria de calor); No te imaginas lo que duele un cólico frenético (si els nef´ritics fan mal, imagin'at els frenètics!); Es una persona fabulosa, un deshecho de virtudes (o sigui, és una desferra humana).
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:46



# Homelessades autèntiques V
De Rocío Jurado: A mi marido le gusta ir muy alicatado (per això sempre va tant tibat); Echaron por la tele un partido de fúmbol indefinido vía salitre (algú pot interpretar aquesta frase en sentit literal?); De primer plato tenemos bisesuá (de fet, fa temps que els rumors corren sobre Ortega Cano); Es un reloj de acero inexorable (un rellotge que no es deixa vèncer per la pietat, vaja); Dos, cuatro, seis y así sustantivamente (adjectivament o fins i tot pronominalment); Llovía muchísimo, parecía el Danubio universal (o era el Diluvio azul?); No tienen hijos porque él es imponente (!!); Volvió del viaje refollante de salud (però escorregut com una llimona); Vive en un chalete acosado (és el que es coneix com a immobbing).
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:41



# Homelessades autèntiques IV
Ara, unes quantes homelessades de Yola Berrocal: ¡Qué calor, qué soborno! (li va venir calor perquè la volien sobornar?); Hoy hay garrafas de viento (o sigui, unes ràfegues garrafals); Un casete con doble pretina; No es para rascarse las vestiduras (home, depèn, si tens puces potser sí); Esta noche hace frío, tendré que poner el endredón en la cama; Estaba allí, en la calle, al aire libre, al viento imperio (clar exemple d'etimologia muntada amb intempèrie); ¡Vamos, hale, hale, que es gerundio!; Me quedé fumigá del susto (suposo que la devien ruixar amb un esprai anti-violació lingüística); Menudo cochazo os habéis comprado, cómo se nota que nadáis en la ambulancia (potser en un camió de bombers sí que s'hi pot nedar); No lo sé, ni falta que me importa. Doncs nena, si no t'importa a tu, a nosaltres...
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:33



# Homelessades autèntiques III
D'una tal Malena Gracia (que no tinc el plaer de conèixer): Se toma tanta drogaína (sic) que ha de morir de una doble dosis (sic); Huele muy bien porque pongo siempre ausencia (sic) de calisto (sic); Me gusta la hamburguesa con bayonesa (sic); Para ver mejor lo que tenía, me hicieron una redundancia (sic) magnética; Aunque fue un accidente muy grave no le quedaron espuelas (sic). Potser en comptes d'una redundància li van fer una lobotomia...
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:24



# Homelessades autèntiques II
M'han arribat unes frases d'una tal María José Galera de Gran Hermano (això sí que és donar nivellàs al fòrum, eh?), homeless autèntica (ja que aquests es passaven la vida en una casa d'acolliment): Por favor, endereza tú la ensalada (no sé si té a veure amb fer trempar la pastanaga); Tráeme el fli de limpiar los hornos (suposo que es refereix al Flit, un insecticida que es feia servir en la meva infància... és clar que aquesta homeless no ha matat mai una mosca -i menys encara ha netejat un forn-); ¿No sabías qué día es hoy? ¡Pues mira el candelario! (seria la Candelaria?). Què se'n deu haver fet d'aquesta filòfoba??
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:17



# Homelessades autèntiques
Homelessades reals de Sofía Mazagatos: Está en el candelabro (en el candelero); Todavía no he encontrado la hormona de mi zapato; Se me ponen las plumas de gallina. A aquesta noia d'hormones no n'hi falten, encara que no hagi trobat la de la sabata. Ara, de neurones sí que en va escassa.
Ignasi Fontvila
02/04/2003 10:11



# El pitjor de tot
El pitjor de tot,però, és que hi hagi tants tècnics municipals de Cultura que, referint-se al Mestre, encara diguin "Pompeu i Fabra".
Estràmpol isard
02/04/2003 02:33



# Unes quantes més
I què me'n diueu de l'"espeladrap", la "contravèrsia", l'"abans-projecte", la "daligència", el "sendemà" i l'"ensoldemà"? O del 'lapsus calami' "cop d'afecte", o d'aquell conegut crític d'art que es deia "Alexandre Cilici"?
Estràmpol isard
02/04/2003 02:32

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.