| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | divendres, 19 d'abril de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# salsitxes de franco
Us envio una homelessada de la meva àvia, (que morir el dia abans de Franco). Quan es referia a una conegudíssima varietat de salsitxes alemanyes les anomenava "salsitxes de franco ".

Cordialment,
Ricard Pérez Alemany
09/04/2003 08:01



# Especial Homelesades
L'àvia d'una amiga meva en deia moltes, d'homelesades, però jo em pensava que eren comuns i que serien les primeres que sortirien en el fòrum. En veure que falten a la col·lecció, m'apresso a afegir-les.
Del bolígraf en deia el bolibi, de la discoteca, la disfruteca (paraula que em sembla especialment encantadora), de la cesària en deia, molt encertadament, la necessària, i es referia al DNI com el Carnet de l'Entitat.
Andreu Martin
08/04/2003 07:30



# De la Maruja Torres
Dilluns passat, al programa del Basses, la Maruja Torres va parlar d'un tal Shariel Aron.
Víktor Bautista i Roca
03/04/2003 21:39



# No és el mateix, no...
Jo treballava a una multinacional alemanya, on un dels caps, germànic ell i acabat d'arribar al País Valencià, visitava unes obres de reforma a les oficines. Algú li va dir que es fixés en la claraboia, i quan va tornar de la visita, volent ser ben acurat en el llenguatge, va dir: "Sí, lo que más me ha gustado ha sido la polla clara".
Pasqual
03/04/2003 15:47



# És ben bé un malapropisme?
Donat l'ús que alguns fan d'ella, el dia 6 de desembre hauria de ser el Dia de la Prostitució Espanyola.
Pasqual
03/04/2003 15:43



# Mea Culpa
Ahir en vaig fer una jo de homlesada... va ser al migdia, i al vespre, llegint el diari me'n vaig adonar i em vaig posar vermella. Parlant de la guerra (com cada dia) vaig demostrar el meu enuig en saber que els americans es dedicaven a llençar bombes de fermentació.
Serà per què aquest tema ha fet sempre pudor?
Au,PAU.
Lídia
03/04/2003 08:32



# I alerta...
Prepareu-vos, que s'acosten les famoses Ereccions Municipals.
marti sunyol
02/04/2003 14:43



# La retrocessió
A Cardedeu acabem d'inaugurar la variant, i s'ha "incoat l'expedient de retrocessió de la titularitat de la carretera". Les versions d'aquesta frase són absolutament infinites.
marti sunyol
02/04/2003 14:37



# Examinar les vaques
Un pagès de la Plana de Vic em comentava una vegada que estava esperant el veterinari perquè havia d'examinar unes vaques.
"que els passa?" "No res, la indicció perquè criin" (o sigui, inseminar-les)
marti sunyol
02/04/2003 14:34



# Vol dir?
Ma mare que treballa en un hospital te mil anecdotes d'aquestes. Una vegada va anar-hi una senyora que volia hora pel "pederasta" per tal que visites el seu nen. Potser es que es trobava malament, pero li volia el pijtor, no creieu? Ma mare li va recomenar un pediatra...
Elisenda
02/04/2003 11:17

Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.