| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dijous, 25 d'abril de 2024

  Etimologia empresarial.

Qui ha dit que la verbivoria no és patrimoni empresarial? Rere algunes de les empreses que pretenen fagocitar les multinacionals batega l'esperit de gent emprenedora. Per exemple, rere la marca de motos RIEJU s'hi oculten els figuerencs Riera & Juanola. Igual com rere CAPRABO hi habiten els Carbó, els Prado i els Bonet. Algunes marques són molt verbívores. Us heu fixat mai en les bombetes OSRAM? Doncs sí, el seu creador es deia RAMOS. I la famosa marca GIOR (¡un poco de pasta, basta, Gior!). Sí, GIOR és bifront de ROIG, el seu creador. Sabeu que hi ha rere marques com DERBI, EPSON o MERI? Aporteu les vostres hipòtesis o certeses etimològiques en aquest fòrum de "Etimologia empresarial". La millor aportació de la setmana rebrà un llibre recomanat. Aquesta setmana el poemari "Una estona de sal" de Darrutri. Com sempre per gentilesa de la llibreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Rectificació
Després d'escriure sobre el nom de l'empresa d'autocars SARFA, m'han indicat que en realitat significa Servei d'Autobusos Ribot, Font i Artigues.
Ció
04/07/2002 22:56



# On s'agafa el clípol?
Si mai heu estat a Andorra i heu hagut d'utilitzar l'autobús potser us n'heu adonat que aquí (és a dir allà, o viceversa) li'n diem (és a dir, en diuen) "clípol". Vàries generacions d'investigadors universitaris han mort en l'intent de relacionar la paraula amb alguna llengua indueuropea. Han confirmat que no té res a veure amb cotxe, ni car, ni auto, ni bus, ni wagon,... Finalment, l'any passat un estudiós finlandès -ja perdudes tota fe i esperança- va tenir la genial idea de preguntar-li a un andorrà d'on creia que podia venir el terme. La resposta: "Una vegada i havia dos homens que van comprar un autobús (que fou lo primer de fer serveis de línia regular). Els homens es deien Climens i Pol. La resta és fàcil d'imaginar: aquell primer vehicle es va passar a anomenar popularment "clípol" i, per extensió, així s'ha dit sempre als busos al país".
David Gálvez
04/07/2002 20:44



# La Fergó
La famosa Nuria Fergó, d'Operación Triunfo, va utilitzar una tàctica típicament empresarial per crear el seu cognom artístic, a partir dels seus dos cognoms reals: FERnández y GÓmez. Un presentador de televisió li va preguntar què hauria fet si els seus cognoms hagueren sigut, per exemple, Fonollosa y Llopis.
Tadeus Calinca
04/07/2002 19:33



# Fertinez
Digue'ls primmirats, pero als senyors Fernadez y Martinez no els va fer res batejar el seu negoci "Aceites Fertinez".
pep
04/07/2002 18:28



# Més avions
A l'extingida Sabena la coneixiem pel nom de Such A Bloody Experience Never Again, mentre que Alitalia era (és?) Always Late In Take-off And Late In Arrival. Amb això, els del gremi preferim volar en SAS (Sex And Service).
Joana Bellpes
03/07/2002 23:22



# Nom poc fiable
Segons males llengües, el nom de la companyia d'aviació Portuguesa TAP significa "Take Another Plane".
ció
03/07/2002 22:21



# Transport interurbà
L'empresa d'autocars SARFA, que actualment, per allò de la internacionalització també s'anomena SARBUS, és originària de Girona i el seu nom respon a Servei d'Autobusos Ramón Font Artigues.
Ció
03/07/2002 22:18



# Microsoft
La dona de Bill Gates, absolutament decepcionada després de la nit de noces, diuen que va exclamar: -Ara ja sé perquè has posat a la teva empresa "micro" i "soft"!
Oriol Nubiola
03/07/2002 21:52



# Airgam
Recordo que a la meva escola anava un noi que es deia MAGRIA. Era fill dels amos de les joguines AIRGAM.

Jaume Guillem
03/07/2002 16:53



# Meyba
Ep, Mestres (i Ballvé)!

La marca Meyba (antiga equipadora del Barça és el conjunt de dos cognoms: Mestre i Ballvé.

Aquest Mestre, per cert, és el pare de l'actriu Jeanine Mestre.

Joan Josep Isern
03/07/2002 16:49

Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.