| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dijous, 16 de maig de 2024

  Pupuscaia

A Igualada, del vodka amb taronja (o amb llimona), en comptes de tornavís (o destornillador) en diuen una pupuscaia. La terminació sona a la marca de vodka Moskovskaya, però els únics pupus que hem localitzat són els aperitius homònims a Hawaii. Els combinats (com els cóctels) solen tenir denominacions molt imaginatives: desl cubalibre al raf (Royal Air Force) passant pel Lumumba (cacaolat amb conyac), pel polític congolès Patrice Lumumba. Avui us demanem noms de cóctels i combinats, si pot ser ubicats geogràficament, millor. El millor missatge podria rebre una ampolla d’alguna cosa, però al final rebrà un exemplar de Màximes i mals pensaments de Santiago Rusiñol, per gentilesa de l’editorial L’Avenç.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Navalón
Mon pare, que es diu Navalón de cognom (com jo) i és calb, de vegades demana una cervesa i diu: "una cervesa Navalón". El cambrer ja sap que es tracta d'una cervesa pelada (com ell), sense tapa.
Emili, de Xàtiva
05/02/2010 20:28



# xulipandi
Al passeig de Manresa hi ha un quiosc de begudes, el Quimet, fa ja uns quants anys es servia entre les senyores i algun senyor(suposo), un refresc a base de gin, llimonada i grosella (crec recordar), el nom, vés a saber d'on va sortir, sona a ocurrència instantània, però que es va anar consolidant. Encara hi ha algú que s'enrecorda i diria que s'el pren.
Xeiè
28/01/2010 19:43



# 50 + 1 (segona part): d'Acapulco al Carib, dels Andes a Bombai, de Cuba a l'Índia i de Sevilla a Astúries (del 26 al 51)
26- "Cucaracha" Mexicana (1/2 de tequila, 1/2 de licor de cafè)
27- Dublin milkshake (gel, 45 ml de whisky irlandès, 30 ml de Baileys, 120 ml de llet freda,1 bola de gelat de vainilla, 1 culleradeta de xocolata en pols)
28- East-India (3/4 de brandi, 1/8 de Curaçao, 1/8 de suc de taronja)
29- Itàlia (1/12 de brandi de cirera, 3/12 de granadina, 1/12 de menta blanca, 3/12 d'Anisette, 4/12 de Chartreause gorc, 1 mica de Curaçao blau)
30- Llums de Buenos Aires (1 part de rom, 1 de vodka, ½ de brandi, 4 de suc de taronja, ½ de xarop de "goma",1/8 de xarop de granadina)
31- Llums de l'Havana (Licor de taronja, Malibú, suc de pinya, suc de taronja)
32- Manhattan (2/3 de whisky, 1/3 de vermut vermell, 1 mica d'angostura)
33- Manhattan Dolç (1 whisky canadenc, 1/2 vermut dolç, 1 mica d'angostura, 1 cirera)
34- Mexicà (2/3 de ginebra seca, 3/4 de licor de préssec, 1/4 d'amaretto, 1 de suc de taronja, 3-4 glaçons)
35- "México lindo" (1/2 de tequila, 1/2 de suc de llimona, 1 mica de Curaçao)
36- Mexicola (1/3 de tequila, 1/3 de suc de llima, 1/3 de cola)
37- Miami Beach (3/4 de rom, 1/4 de crema de menta, 2 gotes de suc de llimona)
38- Pearl Harbour (Cointreau i tequila)
39- Perfect Manhattan (1/6 vermut francès sec, 1/6 vermut italià (rosso), 4/6 bourbon) MundoRecetas
40- Princeton (2/3 de ginebra seca, 1/3 de vi de Porto, bitter de taronja, pell de llimona)
41- Royal Scotland Club (1/10 de licor de whisky, 1/10 de whisky de malta Corriemor, 8/10 de cava brut nature, sucre candi)
42- San Francisco (suc de taronja natural 25 ml, suc de pinya 25 ml, suc de llimona natural 25 ml, suc de pomelo natural 25 ml, granadina, 1 clara d'ou, soda, glaçons, llimona, llima i taronja per decorar)
43- "Segovianoaragonés" (2/3 de Licor 43, 1/3 de batut de xocolata o vainilla)
44- Sevilla (1 part de rom, 1 part de vermut dolç, glaçons, pell de taronja)
45- Siberià (1/3 de vodka, 1/3 de Tía María, 1/3 de nata líquida)
46- Singapoore Sling (2 cl. de suc de llimona, 4 cl. de ginebra, 1 sobret de sucre, 1 trocet de pell de taronja, 2 cl. de brandy)
47- Tijuana (3/12 de tequila, 3/12 de suc de pinya, 2/12 de suc de llimona, 1/12 de suc de taronja, 1/12 de Galliano, 2/12 de granadina)
48- València (4/10 de suc de pinya, 2/10 de licor de préssec, 4/10 de tequila, 1 mica de rom vell)
49- Veracruz (2/10 de tequila, 2/10 de licor de meló, 4/10 de suc de pinya, 2/10 de suc de pomelo)
50- White Russian (vodka, llet i licor de cacau o cafè)
51- Xampany del Carib (Bítter d'angostura, crema de platan, rom, xampany o cava molt fred; platan per decorar)
ElenaGP
28/01/2010 14:53



# 50 + 1: d'Acapulco al Carib, dels Andes a Bombai, de Cuba a l'Índia i de Sevilla a Astúries
N'hi ha per a tothom i de tot arreu del món: d'Acapulco al Carib, dels Andes a Bombai, de Cuba a l'Índia i de Sevilla a Astúries.
Aquí us en deixo uns quants: a la vostra salut!
1- Acapulco (1/2 de Tequila, 1/2de rom, 1 suc de pinya, 1 refresc de pomelo o llimona)
2- Acapulco de nit (10 centilitres de tequila, 5 centilitres de rom blanc, 15 centilitres de suc natural de taronja, 1 culleradeta de sucre roig)
3- Aconcagua (2/3 de licor de Cafè, 1/3 de nata líquida, canyella en pols)
4- Adelaida (1 copeta de vermut, 2 copetes de ginebra, suc de llimons, 4 glaçons, 1/2 culleradeta de granadina)
5- Aigua d’Astúries (2 taronges pelades, 1 llimona, 200 gr. de sucre, glaçons, 1 ampolla de sidra)
6- Aigua de València (1 ampolla de cava o xampany, 6 gots de suc de taronja natural, 1 got de Cointreau)
7- Alaska (3/4 de ginebra seca, 1/4 de Chartreuse groc)
8- Albada ("Amanecer") moscovita (1/4 de Curaçao vermell, 1/3 de menta blanca, 2 parts de vodka)
9- Americà (1/10 Soda, 5/10 Vermut "Rosso", 5/10 Campari)
10- Andalusa (1,25 centilitres de Xerès sec, 3,75 centilitres de suc de taronja)
11- Andes amables (gel mòlt, 15 cc. suc de llimona, 30 cc. de vodka, 60 cc. de pisco)
12- Antípodes (5 cc de brandi de xerès, 1,6 cc de licor de kiwi, 1 kiwi pelat)
13- Aruba (2 copets de cafè, 80 cc de licor de cafè, crema de llet, 80 cc de rom)
14- Auckland knocker (5 cc de licor de kiwi, 5 cc d'Acquavite, 5 cc de brandi de xerès)
15- Bahama mama (2 parts de suc de pinya, 1 de Sweet & Sour Mix, 4 de rom daurat, 2 suc de taronja, 1 de granadina)
16- Baracoa (1 cullerada de sucre blanc, 1 de suc de llimona, 4 de rom carta blanca, 1/2 tassa d'aigua de coco, 2 tasses de gel picat)
17- Barquer del Volga (3 parts de vodka, 1 culleradeta de kirsch, el suc de mitja taronja, glaçons)
18- Bombai (1/2 de brandi, 1/4 de Vermut sec, 1/4 de Vermut vermell, una mica de Pernod, anís o absenta,1 mica de Curaçao, glaçons)
19- Brasil (1 pomelo, 2 cullerades de xarop de maduixa, 30 ml de 7up)
20- Brasilia (Rom necre, crema de llet, Cafè, llimona, sucre)
21- Bronx (250 gr. de taronja, 1 cirera, 3 cl. de ginebra, 2 cl. de Martini bianco, 2 cl. de Martini rosso)
22- Brooklyn (2/3 de Whisky, 1/3 de Vermut vermell, 1 mica de marrasquino, 1 mica d'Amer Picon)
23- Champs Elysées (1/3 de brandi,1/3 de Curaçao vermell, 1/3 de suc de llimona)
24- Cuba Bella (4-5 glaçons , 1/2 part de xarop de granadina, 1 de licor de menta, 1/2 de suc de llimona, 2 de soda, 2 de rom daurat)
25- Cuba "Libre" (2/5 de Rom, 1/5 de suc de llimona, 2/5 de cola)
ElenaGP
28/01/2010 14:49



# RATAFIA

Segons explica Jacint Verdaguer, tres bisbes catalans es van reunir en una masia per discutir una qüestió teològica. Després d'haver arrribat a un acord, van demanar al masover que els donés un licor per celebrar-ho.
-¡Que bo que és, aquest licor! -va dir un dels bisbes-. ¿I com el feu?
-Ui, i poso moltes herbes.
-¿I quin nom té?
-Doncs no té nom.
Llavors el bisbe va dir:
-Li podríem posar un nom que fos com el segell d'aquest acord a què hem arribat.
A un altre bisbe se li va acudir que es digués "rata fiat", que vol dir "queda signat". Amb el temps va perdre la "t" i s'escrigué tot junt, i així es va arribar a l'actual "ratafia".

Anselm Quixal
27/01/2010 11:10



# Pisco sour
Amb pisco (un aiguardent d'origen peruà) i suc de llimona s'elabora un còctel que deu la seva denominació al port de Pisco, un dels punts d'embarcament per al comerç marítim d'aquell destil·lat.
jms
24/01/2010 22:17



# Pomada o Gin amb llimonada
El nom de la beguda per excel·lència de les festes populars menorquines és polèmic.
El nom de pomada se l'atribueix en Magí Camps, un maonès a qui li agradava molt beure gin. Per qüestions de salut van prohibir-li beure'n. Ell, per poder continuar bevent-ne sense que la dona se n'adonés, va posar llimonada al gin i per l'espuma que feia se li va ocórrer d'anomenar-la pomada.
El fet que el nom l'hagués popularitzat un maonès no va agradar als ciutadellencs que l'anomenen gin amb llimonada.
Es diu que a un maonès que va entrar a un bar de Ciutadella i va demanar una pomada, li van treure un ungüent de farmàcia i fins que no va demanar perdó de genolls, no li van servir el gin amb llimonada.
atg
23/01/2010 20:51



# DRY MARTINI
El primer que cal dir és que el seu nom NO prové del vermut Martini, sinó segurament del bàrman que el va inventar. Hi ha versions americanes i franceses sobre l'origen d'aquest còctel. La més clàssica és la que situa el seu origen als voltants del 1910, quan un bàrman de cognom Martini (d’origen italià) treballant a la barra del bar de l'hotel novaiorquès Knickerbrocker, va aromatitzar amb una mica de vermut molt sec una ginebra no menys seca, remenant-ho tot amb gel, també ben sec, servint la combinació resultant en copa de còctel. Alguns asseguren que en aquest moment gloriós per la història del Dry Martini també hauria intervingut el magnat John Davison Rockefeller Sr. com a inspirador de la barreja. De fet es va convertir en el seu combinat favorit, contribuint així a la seva popularització.
merlot
23/01/2010 18:42



# BELLINI
El Bellini va ser inventat a Venècia l’any 1948 pel barman Giuseppe Cipriani, propietari del Harry’s Bar d’aquesta ciutat (que no té res a veure amb el local de París). Aquest còctel deu el seu nom al pintor venecià Giovanni Bellini.
merlot
23/01/2010 18:34



# SIDECAR
Es diu que durant la 1ª Guerra Mundial, un capità nord-americà demanava cada nit aquesta preparació en un bar de París, i també cada nit havia de ser portat a casa seva
per un seu ordenança, que ho feia amb una motocicleta provista de side-car i d'aquí
podria haver sortit el nom d'aquest preparat. En tot cas, es prepara amb brandy, suc de llimona i Cointreau (el toc francès)
merlot
23/01/2010 18:31

Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.