| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dimarts, 23 d'abril de 2024

  Verbàlia variable *

Els éssers verbívors sabem que la llengua dóna tant de joc que és impossible de canalitzar per vies preestablertes. Ja ho cantava Lluís Llach: cal que neixin jocs a cada instant. El fet que la periodista Pilar Antillach volgués desmentir-lo no importa pas gaire. Els jocs de paraules són pertot, a l'espera que un ésser verbívor els caci. Per això obrim aquest fòrum perpetu de tema lliure. Hem detectat que moltes vegades hi ha missatges que no s'acaben d'ajustar a la petició setmanal i creem aquest nou espai sense premi ni top set ni cap altra motivació que donar a conèixer les vostres troballes. Endavant les atxes!
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Afegir aportació
+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# infernal machine
Pregunteu-li quants diners rep l'església.
Pepita Vidre
04/06/2015 16:08



# predestinació
Kim dotcom, estava predestinat a fer alguna cosa en el món d'internet, donat que el seu cognom també es pot escriure kim.com
misto
26/01/2012 09:03



# Expedició
Dos expedicionaris han marxat fa poc a l'Antàrtida. El primer l'Albert Bosch, potser si trobarà un xic perdut, donat que a l'Antàrtida difícilment hi trobarem al verd bosc. En canvi en Carles Gel, pot ser que trobi el seu paradís.
misto
29/11/2011 18:24



# palíndroms
un parell de palíndroms,
adorarem a la mera roda
cerca l'arrel i l'erra la crec.

misto
29/11/2011 18:20



# RE-DEFINICIONS
Retard: nota fora de temps // tot d'hora

Exposició: postura anterior a la actual

Triangle: tria l'angle

Esperit: ha acabat la carrera

Estupefacció: cara de dur tupè // confraria de estúpids

Joan M Homs
30/01/2011 00:51



# La planta amagada
Blanca o rosa,
la flor és olorosa.

La fulla és com una bala
dreta i estirada.

Mata o cura,
segons com s'usa.

A Euskadi rep el nom
d'"eriotzorri", fulla de mort

Viu al Mediterrani,
a Eivissa és espontani.

Ramon
13/12/2010 18:15



# Identificat l'idioma: és castellà
En castellà: la espectacular
En català: l'espectacular

En castellà: obliga al sector social
En català: obliga el sector social
L'Astruc
23/11/2010 00:13



# Identifica un idioma... O no: dos
El pastor evangelista de casta noble castellana observa la cara principal, pintada de color gris, de la espectacular casa modernista que intenta comprar sobre la perspectiva personal centrada en la idea de transformar tal casa de pisos en una Casa familiar religiosa, catalana o castellana. El pastor calcula que comprar la casa significa gastar una considerable fortuna.
Si no se soluciona el problema de la reforma de la banca, resulta difícil hipotecar la casa, ni en euros ni en divisa internacional.
Una experta empresa nacional afirma que el tribunal constitucional obliga al sector social a regular la normativa sobre la demanda cultural en general; en particular sobre la cultura religiosa cristiana, marca patrimonial catalana.
De tal manera, el pastor evangelista espera poder comprar la Casa; espera poder confirmar tan complicada labor en un memorial de tal rigor que no ha de suprimir ni una sola coma de la magnífica idea inicial.

Ramon
07/11/2010 13:26



# Marius Serra
Mar-ius Serra: Justícia entre mar i muntanya?
Ramon
29/10/2010 16:37



# Joan Solà
Vull encetar un homenatge verbívor a Joan Solà reproduint paraules seves en defensa del català. En cito dos paràgrafs extrets del seu comiat dels lectors del diari AVUI, article publicat el passat 21 d’octubre:

1. “Una llengua no pot ser digna i mantenir-se si qui la parla no viu amb dignitat i confiança i si el poble que la té com a patrimoni no és lliure sinó que viu subjugat, com nosaltres, durant segles a un Estat que sempre ens ha sigut hostil.”

2. “Apa, lectors, a continuar fidels als mitjans escrits o dits en català, a continuar gaudint dels comentaris lingüístics que els especialistes voldran anar-nos proporcionant. I moltíssimes gràcies.”

Ramon
28/10/2010 15:44

Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.