| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Anar a portada | Notícies | Xats - Fòrums | dimecres, 22 de maig de 2024


> L'associació ACATHI expressa la preocupació dels immigrants homosexuals per l'aplicació de la llei de matrimoni  L'Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) ha manifestat la preocupació per les condicions que han de suportar els i les contraents de l'estranger per casar-se amb una parella de l'estat espanyol del mateix sexe, segons requereix el Registre Civil de Barcelona tal com va esdevenir a una parella de Canet de Mar. Segons ACATHI, 'demanar un certificat del consolat per acreditar que al país d'origen regeix una llei equivalent a l'espanyola és impossible en el cas dels matrimonis homosexuals perquè no existeixen, excepte en comptats països'. A més, 'als països on l'homosexualitat és un delicte resulta no solament absurd demanar aquest certificat al consolat, sinó que suposa posar-se en risc de represàlies en cas de tornar un dia al país d'origen, atès que ningú garanteix la confidencialitat d'unes dades que poguessin arribar a les famílies dels immigrants afectats'.
L'ACATHI també 'convida' a conèixer la situació mundial de l'homosexualitat, encara il·legal en vuitanta països, com és el cas de diversos estats de l'àrea subsahariana i Nicaragua, i castigada amb pena de mort en vuit, com a Mauritània i el Paquistan.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic 
 AVUI A VILAWEB...

Palma, a punt per a la revetlla de Sant Sebastià

El llibre digital català a la recerca de mercat

La flama de la llengua catalana continua viva a Prada de Conflent
----------
+ Anar a portada


> Setze parelles d'homosexuals han tramitat la petició matrimonial a Barcelona  Setze parelles de gais i lesbianes ja han presentat la sol·licitud per contraure matrimoni al registre civil de Barcelona la primera setmana de vigència de la llei. Fonts pròximes al registre civil han assenyalat que les dates que s'estan donant per als primers enllaços a Barcelona són per al mes de gener.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic> La Mostra Lambda de cinema gai i lèsbic fa deu anys  'Ara fa deu anys vas néixer amb un objectiu ben clar: convertir el fet homosexual en una cosa normal, fer que tothom pogués viure amb llibertat la seva opció sexual fos quina fos, i que no hi hagués vergonya, que no hi hagués por'. Amb aquest paràgraf es presenta la desena Mostra Lambda, un dels festivals internacionals de cinema gai i lèsbic que es fan al nostre país. Impulsada en origen pel Casal Lambda, la mostra s'estrena avui amb la projecció d'Adam & Steve, un film al qual seguiran fins el 14 de juliol llargmetratges i curtmetratges de temàtica homosexual, alguns dels quals estrenes al nostre país. Per celebrar el desè aniversari, amb tot, els organitzadors han convidat un bon grapat de festivals gais i lèsbics de tot el món a presentar-hi una producció. Enguany la direcció de la mostra vol servir de ressò del cinema homosexual català amb la presentació, al gener, del film 'Sévigné' de Marta Balletbó a Mèxic.
La mostra es fa als Cines Publi del passeig de Gràcia de Barcelona, tot i que algunes projeccions es desenvoluparan també en altres espais de la ciutat com la FNAC i Casa Àsia. Cada any, en el marc del festival, es lliuren els Premis de la Mostra, que s'han concedit a les actrius Patricia Vico i Fátima Baeza, pel seu paper a la sèrie de Tele 5 'Hospital Central'.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

 
 Nosaltres.Com

----------

----------
Més serveis: cercador de correus, donar d'alta la teva web, novetats, ...
> Andorra estrena la llei de parelles de fet, que inclou les homosexuals  Els homosexuals (gais i lesbianes, els bisexuals i transsexuals) d'Andorra podran regularitzar des del 7 de juliol la situació de parella, gràcies al reglament de la llei qualificada de les unions estables, que el 30 de juny va aprovar el consell de ministres. Val a dir, totes les parelles que vulguin podran donar-se d'alta al registre civil, amb la simple presentació del certificat de naixement, de residència i estat civil, i en un termini aproximat de sis mesos obtindran resposta a la petició. D'aquesta manera, Andorra es posa al davant dels països europeus que autoritzen les unions homosexuals, al costat dels Països Baixos, Bèlgica i Espanya. Segons que va explicar la Registradora Civil, Mercè Coll, aquestes parelles també tindran els mateixos beneficis quant a seguretat social, successió, transmissions patrimonials, i quant a funció pública i condicions laborals. Ara, la llei no preveu pas que les parelles homosexuals puguin adoptar, tal com es va dir al principi, arran d'unes declaracions de la mateixa regidora civil, que el cap de govern d'Andorra, el liberal Albert Pintat, va desmentir.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

> L'estat espanyol es converteix en el tercer país que legalitza els matrimonis civils homosexuals  El Congrés espanyol ha aprovat definitivament el 30 de juny la llei que permet que els homosexuals puguin casar-se i adoptar fills. La llei, que iguala oficialment els drets de les parelles homosexuals amb els de les heterosexuals, s'ha aprovat amb 187 vots a favor, 147 en contra i quatre abstencions, després d'haver aixecat el veto que hi havia proposat el Senat. A partir d'ara, doncs, l'estat espanyol passa a ser el tercer país que permet oficialment que els homosexuals es puguin casar, després dels Països Baixos i Bèlgica. Properament s'hi sumarà el Canadà. Rodrígez Zapatero ha defensat el projecte de llei abans que es fes la votació dient que permetre el matrimoni entre persoes del mateix sexe és 'un pas més cap al camí de la llibertat i la tolerància que es va començar a la transició' i fa que la societat sigui 'més decent' perquè no n'humilia els membres. Zapatero, que ha dit que la llei només és un petit canvi de lletra al codi civil, ha negat que la nova llei sigui una agressió al matrimoni o a la família perquè més aviat enforteix aquestes institucions.
----------
+ Europa Press: La Coordinadora Gai-Lesbiana creu una 'victòria de la igualtat' l'aprovació del matrimoni entre parelles homosexuals.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

 
 XAT VILAWEB GAI

Sala especial de xat per a tota la comunitat gai i lesbiana. Hi podeu debatre qualsevol qüestió.
----------
Entrar a la sala FÒRUM VILAWEB GAI

En aquesta secció podeu exposar les vostres opinions i intercanviar informació.
----------
Entrar al fòrum


> MTV llança Logo, un canal televisiu per a homosexuals  La coneguda cadena televisiva MTV ha llançat, el darrer dia de juny, Logo, un nou canal per cable i satèl·lit destinat principalment al públic homosexual nord-americà. Després de més de dos anys de preparatius i algun canvi en la data de llançament, finalment MTV ha enllestit el canal de televisió per a homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals. A diferència dels altres canals per a homosexuals existents, com ara Here! i Q., que segueixen el sistema de pagament per continguts, Logo servirà als usuaris, no pas continguts concrets, sinó tota la programació. El debut es veurà a deu milions de llars.
Logo difondrà films i documentals i projectarà una serie de realitat simulada sobre històries d'homosexuals a la ciutat de Los Angeles.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

> La jerarquia eclesiàstica espanyola, 'premiada' doblement per anar en contra dels drets dels homosexuals  Tant l'associació Ben Amics de Mallorca com el Col·lectiu Gai de Barcelona han coincidit enguany a destacar la jerarquia eclesiàstica espanyola amb els guardons a les entitats, persones i institucions que més han fet durant l'any en contra dels drets dels gais, lesbianes i transsexuals del país. L'associació mallorquina ha atorgat el Dimoni Rosa a l'església catòlica espanyola 'per la ingerència en l’estat de dret (...) i pels insults i les manifestacions homòfobes de bisbes, arquebisbes i de la Conferència Episcopal. El Siurell Rosa, que Ben Amics lliura a les persones, entitats o institucions que s'hagin destacat per la lluita en favor de la llibertat de les persones i per la igualtat del col·lectiu homosexual, ha correspost al govern espanyol 'per haver aprovat el projecte de llei que modifica el codi civil i estén el dret a contreure matrimoni i adoptar a les parelles homosexuals'. Per la seva banda, el col·lectiu barceloní ha concedit el premi Triangle Rosa a les cadenes televisives Localia TV i Flaix TV, pels respectius programes gais 'GLBT' i 'Uaiemsiei'. El lliurament dels premis barcelonins es farà l'1 de juliol a les nou del vespre, al Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

 
 COLLA GAIS I LESBIANES

Dins les Colles de VilaWeb, n'hi ha una de dedicada específicament als gais i les lesbianes.
----------
Visitar la colla
 RECURSOS AL NOSALTRES.COM

 #Visita el Dossier d'actualitat.

 #Visita la Secció de Nosaltres.com.> Campanya per demanar la dimissió de la senadora socialista Mercedes Aroz  Acaba d'aparèixer a internet una nova campanya de la societat civil. Sota el nom Dimissio.org, un grup de ciutadans i ciutadanes demanen a la senadora per Barcelona del PSC Mercedes Aroz Ibáñez 'la immediata dimissió, motivada pel seu suport explícit a la manifestació del Foro Español de la Familia i el seu anunciat boicot a la votació de la llei que permetrà el matrimoni homosexual'. Els impulsors de la campanya argumenten la petició perquè Aroz 'es va presentar sota la candidatura de l'Entesa Catalana de Progrés i, per tant, incompleix el seu propi programa i discurs polític'. Recorden que l'Entesa és una coalició entre PSC, ERC i ICV, tres formacions que 'rebutgen qualsevol tipus de discriminació per raó d'identitat sexual'. Aroz 'incompleix el seu compromís de representació d'aquests partits, els quals han donat suport a llei de reforma del codi civil, inclòs el seu propi (PSC)'. La crida insisteix que 'si per ètica Mercedes Aroz Ibáñez justifica el suport al costat dels bisbes i del PP a una manifestació que vol negar el dret de tota persona a contraure matrimoni civil amb tota la llibertat que mereix i el dret de tot infant a gaudir d'una família adoptiva (...), per ètica hauria de dimitir de l'escó al Senat ja que les posicions que ocupa no són, ni molt menys, les que comparteixen la majoria dels ciutadans a qui representa, ni els partits sota el nom dels quals va obtenir-lo'.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

> Els logotips comercials més gais  La revista Radar ha analitzat una bona quantitat de logotips que circulen al voltant nostre habitualment per determinar quins són els que tenen un aire més gai. A la llista de The World's Gayest Logos, la redacció de Radar hi ha inclòs el logotip triat per la candidatura olímpica de Nova York 2012, el símbol identificatiu de l'operadora British Telecom, la figura de l'àrbitre que identifica la cadena d'esports Foot Locker, l'arc de sant Martí de la cadena televisiva NBC i el brau musculós de Merrill Lynch. A tots aquests logotips d'ambient s'afegirà a final de mes el disseny dels anys 1970 de Logo, el canal digital que ha creat la cadena MTV per al públic homosexual nord-americà.

Versió per imprimirEnllaç permanentEnviar a un amic

   


RSS 2.0
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000