| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 24 de febrer de 2024


dilluns, 29 de desembre de 2008
>

El govern prepara un pla d'urgència per afrontar els danys del temporal a la costa

Inclourà actuacions en ports i passejos marítims, i també s'estudia habilitar crèdits per als particulars

EL PUNT. Girona
El govern de la Generalitat va anunciar ahir un pla per afrontar d'urgència els danys causats pel temporal que a assotat aquests tres últims dies la Costa Brava. El pla, segons va explicar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, consistirà en actuacions d'urgència en ports i passejos marítims afectats, i també s'estudiarà la creació d'una línia de crèdits per als particulars afectats. Mentrestant, ahir als municipis més castigats per la llevantada es va intentar recuperar al màxim una normalitat que encara tardarà dies a ser total, ja que la dimensió dels desperfectes, especialment en localitats com ara Tossa, Blanes i Platja d'Aro ha deixat un panorama desolador. A Blanes i Tossa avui se celebraran plens per avaluar la situació.


+ Els efectes del temporal a la Gola del Ter. Al centre a la dreta, la riera de Tossa. Foto: LLUÍS SERRAT DAVID APARICIOEn declaracions efectuades a Ràdio Girona (SER), el conseller Joaquim Nadal va explicar que el pla d'actuació urgent s'articularà a través de l'empresa pública Ports de la Generalitat. El conseller gironí va posar molt d'èmfasi en els ports de Llançà i Blanes, on els danys en els dics han estat estructurals i necessiten la construcció urgent de dics d'abric, ja que un altre temporal podria destruir-los.L'ESCALA.
En el cas del passeig escalenc, Joaquim Nadal va anunciar que es farà un projecte, conjuntament amb l'Ajuntament, per fer-lo tot nou, perquè l'actual (del qual han quedat destruïts uns seixanta metres) és poc sòlid. «Hem de fer un projecte ràpid i a fons que signifiqui superar tots els defectes que tenia un passeig que havia quedat bombat per sota i era poc sòlid», va declarar el conseller a l'emissora esmentada.

BLANES.
En aquest cas s'instarà el ministeri i la conselleria de Medi Ambient que desbloquegin la declaració d'impacte ambiental que impedeix l'ampliació del port i la construcció d'un dic de reforç, del qual ja hi ha reservats i a punt de transferir-se a ports de la Generalitat un total de 22 milions d'euros. Pel que fa a s'Abanell, Nadal va anunciar negociacions amb el ministeri de Medi Ambient per resoldre definitivament els problemes estructurals endèmics.

LLANÇÀ.
També està previst fer-hi un dic de recés, que està aturat també per un problema ambiental.

PALAMÓS.
Al principal port del Baix Empordà s'actuarà per reparar l'escullera. Finalment, també s'actuarà a Portbou.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Inventaris i línies de crèdit

>«Ordre dins el desordre»

>La Muga arrossega un cotxe a Peralada i el conductor en pot sortir il·lès

>Neguit per la desaparició del cuiner Zeus

>El ferri, cap a Tarragona

>Alguns pessebres es fan

>El paisatge continua nevat, però també molt inundat

>Torna la llum a Santa Pau i
a la Vall d'en Bas


>Una esllavissada obliga a tallar
les carreteres i el cremallera de Montserrat


>El govern promet un pla d'urgència per afrontar els danys del temporal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.