| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dilluns, 29 de desembre de 2008
>

Torna la llum a Santa Pau i
a la Vall d'en Bas

Fecsa repara finalment els danys en dues torres que la neu havia fet caure

JORDI CASAS. Santa Pau
Els veïns de Santa Pau i de la Vall d'en Bas van tornar a tenir subministrament elèctric ahir després de dos dies. Fecsa va trigar a reparar els desperfectes de la neu a les línies per les dificultats d'accedir als punts afectats. La situació a la Garrotxa i al Ripollès es va normalitzar, tot i que hi havia un avís de nevades a la nit i matinada.





+ Les torres de Fecsa que han provocat l'apagada. A l'esquerra, una imatge de Setcases i el Fluvià molt crescut a Olot. Foto: J.C.

Els que van trigar més a tenir servei van ser els veïns de Santa Pau, que encara ahir estaven fent servir grups electrògens, perquè, entre altres coses, no tenien aigua potable i eren necessaris per fer funcionar el sistema de bombeig. A més, cal tenir en compte que, igual que la Vall d'en Bas, es tracta d'una zona agrícola i ramadera i els professionals del camp temien que no poguessin menar adequadament el bestiar a les seves granges.

Segons fonts de Fecsa, l'apagada va afectar més d'un miler d'abonats i va ser provocada pel fet que la neu dipositada sobre els cables es va glaçar i el pes els va fer caure. Una dificultat afegida, i la causant del retard en la reparació, va ser l'accés a les zones afectades; en alguns casos es va haver de fer amb helicòpter, amb retroexcavadores i fins i tot a peu, amb raquetes de neu.

També van resultar afectades unes línies de Bassols Energia, tot i que l'empresa no va voler donar informació fins avui. Operaris de l'empresa, per exemple, treballaven ahir al matí en una torre de la Vall de Bianya, al costat de la carretera C-26. Durant tot el dia d'ahir va anar plovent o plovisquejant, i en alguns punts del Ripollès va caure neu, per bé que d'una manera feble, o aiguaneu. Amb tot, es va restablir el trànsit a totes les carreteres que abans d'ahir havien estat tallades al trànsit. Així, es podia circular per la GI-521 per la collada de Santigosa, tot i que amb cadenes, es va obrir la carretera entre Olot i Vallfogona, entre Susqueda i la Vall d'en Bas (C-153) i entre Camprodon i Molló, on calia circular amb cadenes, igual que entre Camprodon i Setcases. El tram entre Molló i Coll d'Ares, però, continuava tallat.

El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, va informar que la situació de l'AP-7 i l'N-II, a la Jonquera, estava totalment normalitzada, així com la situació als punts de la costa gironina afectats pel temporal marítim. Segons ell, la Generalitat està avaluant els danys i estudia com ajudar les persones i els municipis damnificats. Tot i l'aparent normalitat, el govern va emetre un avís de possibles nevades, a cotes baixes, a la Garrotxa i al Ripollès a la nit i matinada.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El ferri, cap a Tarragona

>Alguns pessebres es fan

>El paisatge continua nevat, però també molt inundat

>El govern prepara un pla d'urgència per afrontar els danys del temporal a la costa

>La Muga arrossega un cotxe a Peralada i el conductor en pot sortir il·lès

>Una esllavissada obliga a tallar
les carreteres i el cremallera de Montserrat


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.