L'Ajuntament de Barcelona vol que els taxistes també puguin donar conversa en anglès. De moment, ha inclòs en el programa de mandat aprovat ahir el foment de l'anglès entre els taxistes i la reforma del sistema d'examen per accedir a la credencial que dóna dret a treballar, ja sigui amb llicència pròpia o a compte d'altri, a l'àrea metropolitana. Això sí, de moment, l'anglès no serà obligatori ni es preguntarà als aspirants pels seus coneixements de la llengua.
Segons el gerent de l'Institut Metropolità del Taxi, Miquel Àngel Martín, aquesta idea ja fa temps que ronda pel cap dels responsables del taxi a Barcelona, amb la idea de cercar també la col·laboració d'alguns sindicats de taxis que ja fan cursos de formació continuada. El gerent de l'IMT espera que la idea es concreti durant aquest mandat, de manera paral·lela a una reforma del mètode d'examinació.
GRATUÏTS I VOLUNTARIS
Miquel Àngel Martín ha assegurat que en cap cas el coneixement de l'anglès serà obligatori per accedir a la credencial de taxista a l'àrea metropolitana, sinó que es vol fomentar el coneixement de l'anglès de manera voluntària per a aquells professionals que vulguin millorar la qualitat del servei que donen a la ciutat. Actualment, l'examen per accedir a la credencial de taxista se centra en qüestions de normativa sobre el taxi a l'àrea metropolitana, la situació dels carrers i avingudes de Barcelona i els municipis de l'entorn, i el coneixement general de la ciutat. L'IMT, dependent de l'Entitat del Transport Metropolità i participat majoritàriament per l'Ajuntament de Barcelona, té previst que la reforma del sistema d'examen no faci obligatori l'anglès, segons ha detallat Martín: «El que volem és que a Barcelona, que hi ha molt turisme, els taxistes puguin ampliar la seva capacitat de comunicació i donin un millor servei, però sense que sigui obligatori.»
L'Institut Metropolità del Taxi, però, no té dades sobre el coneixement de l'anglès entre els taxistes, tot i que l'institut considera necessari un impuls del coneixement de l'idioma entre els professionals.
A més de l'anglès, l'IMT també vol fomentar la realització d'altres cursos de formació continuada perquè els taxistes millorin altres aspectes del servei.
La proposta, de moment, apareix ja al pla d'actuació municipal (PAM) de l'Ajuntament de Barcelona per a aquest mandat, que ahir va rebre el vistiplau inicial dels regidors del consistori.