| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de maig de 2024


dissabte, 12 de juliol de 2008
>

El parc natural del Montgrí tindrà un corredor que l'unirà al dels aiguamolls de l'Empordà

El projecte es va posar a exposició pública ahir, fins al proper 15 de setembre

ALBERT VILAR. Torroella de Montgrí
El Departament de Medi Ambient de la Generalitat va posar ahir a exposició pública, fins al 15 de setembre, l'avantprojecte del parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. El projecte afecta set municipis i ocupa una extensió de 8.061 hectàrees. D'entre els nous límits del futur parc destaca el corredor que hi ha a l'entorn del nucli de l'Escala i que acaba molt a prop d'on comença el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, que fa 25 anys que funciona.


+ Camps d'arròs amb el massís del Montgrí al fons./ Foto: A.V.

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, ja va manifestar a aquest diari que pensa al·legar contra aquest corredor que protegix la zona entre el nucli urbà i el terme fins arribar a la carretera de Viladamat, molt a prop del nucli de Cinclaus, on comença ja el parc dels Aiguamolls. «Creiem que aquestes zones estan prou protegides en l'aspecte urbanístic», va afirmar Puig.

L'altre punt problemàtic en tot aquest tràmit és a Pals, on també es va fer una ampliació a proposta de l'anterior equip de govern municipal, format per la UPM, que va incloure l'antic estany de Pals.

Amb el canvi de govern, CiU i el PSC, que ara manen, no s'han definit sobre això, tot i que l'alcalde, Joan Silvestre (CiU), ja ha deixat clar que està en contra d'aquesta ampliació. Com també hi estan en contra el sector turístic i l'agrícola, i els caçadors. Per contra, hi ha un moviment ecologista que intenta promoure aquesta protecció projectada. I tot complementat, com a contraposició, amb el centre d'alt rendiment d'esquí nàutic que promou la federació catalana al Mas Carles, dins els termes del futur parc.

Per tot això, l'Ajuntament ha decidit fer un acte públic el dia 24, a les 7 de la tarda, al polivalent dels Masos sobre el parc. A partir d'aquí, l'equip de govern es definirà. També ja han manifestat que hi estan en contra els alcaldes de Palau-sator i Fontanilles. NOTÍCIES RELACIONADES

>Satisfacció a Torroella

>Una protecció amb més de 25 anys de retard

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.