| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 de febrer de 2024


dilluns, 5 de març de 2007
>

Mil veïns de Lloret es manifesten per evitar que es protegeixi més Santa Cristina

Vint-i-tres entitats i bona part de l'equip de govern tallen la carretera de Lloret a Blanes per pressionar el govern català

LAURA JUANOLA. Lloret de Mar
Un miler de persones van aprofitar ahir el tradicional Aplec dels Perdons de Lloret per manifestar-se contra la decisió de la Generalitat d'incloure la zona de l'ermita de Santa Cristina dins l'espai protegit del paratge de Pinya de Rosa de Blanes. La mobilització va ser organitzada per l'Obreria de Santa Cristina i té el suport de vint-i-tres entitats que ahir, encapçalades per l'alcalde, Xavier Crespo, i bona part de l'equip de govern van tallar la carretera de Lloret a Blanes per llegir un manifest. L'obreria, que organitzarà més protestes si el govern no retira la protecció de Santa Cristina, argumenta que fa 653 anys que protegeix el paratge i que no li cal que la Generalitat el vulgui protegir més perquè no serviria per res i Lloret perdria poder a l'hora de gestionar la zona.


+ La pancarta que obria la manifestació d'ahir amb Crespo, el cinquè per l'esquerra, i Palaudelmàs, al seu costat a la dreta.

El juliol de l'any passat el govern de la Generalitat va marcar els límits de la finca Pinya de Rosa de Blanes. Aquesta finca, que va estar a punt de convertir-se en una urbanització, es va salvar l'any 2003, després d'una important mobilització popular a Blanes. El govern català, però, no va fixar els límits de Pinya de Rosa fins l'any passat i va incloure dins l'espai protegit de Pinya de Rosa l'ermita de Santa Cristina de Lloret. Aquesta ermita i el seu entorn ja estan protegits pel Pla director del Sistema Costaner i pel pla general de Lloret. A més, l'Obreria de Santa Cristina fa segles que vetlla per conservar el paratge. Des de l'obreria s'interpreta que si Santa Cristina s'inclou dins l'espai protegit de Blanes, l'entitat perdrà autonomia i Lloret no tindrà capacitat per gestionar el paratge.

Amb tots aquests arguments, l'obreria va decidir diumenge de la setmana passada aprofitar l'Aplec dels Perdons, que va tenir lloc ahir, per fer una mobilització popular. Vint-i-tres entitats van presentar-se ahir a l'aplec amb pancartes, com molts veïns, que en van fer a títol personal. A la una del migdia, un miler de persones van sortir de l'ermita de Santa Cristina i van tallar durant deu minuts la carretera de Blanes a Lloret per pressionar el govern de la Generalitat. La manifestació estava encapçalada per l'obrer major de l'Obreria de Santa Cristina, Salvador Palaudelmàs, i el mateix alcalde de la població, Xavier Crespo. També hi havia el regidor d'ERC, Eduard Coloma, i la regidora d'ICV, Rosa Maria Santamaria. Aquesta va haver d'escoltar com en el manifest es criticava el seu partit, l'anterior conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, i l'exdirector general del Medi Natural, Ramon Luque. En el manifest també es va demanar al president José Montilla que escolti els ciutadans.

Els manifestants d'ahir no tenien permís per tallar la carretera. L'alcalde va explicar que hi va participar perquè el poble l'ha elegit i el poble vol Santa Cristina. «Fa 653 anys que una entitat defensa aquest paratge, ara no seré jo qui no el defensi», va dir.

- Amics de la Sardana
- Esplai Capicua
- Coral Unió Lloretenca
- As. de Pessebristes
- Pintors de Lloret
- Amics de la Cultura
- Òmnium Cultural
- Rotary Club
- Lloret amb el Sàhara
- Fundació Sant Romà
- Club Natació Lloret
- Casa de Cúllar
- Grup Intercultural i Solidari Ndennden Ngol·len
- Club d'Handbol
- Associació de Bars i Restaurants
- Gremi d'Hostaleria
- Veïns de les Alegries
- Club d'Hoquei
- Casal de l'Obrera
- Plataforma per la llengua
- Club de Rem
- Club de Bàsquet
- Centre Excursionista
- Xino Xano


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Projectes fracassats a Santa Cristina

>La seixantena de propostes de Limnos

>Nereo ja no «vigila» ses Negres

>Veïns i entitats de Lloret fan pinya per Santa Cristina

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.