| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 d'abril de 2024


dimecres, 29 de novembre de 2006
>

CiU veu una «compensació familiar» fer conseller Ernest Maragall

Adverteix que s'inicia «una etapa d'hibernació en la construcció nacional»

ALBERT SEGURA. Barcelona
Joan Manuel Tresserras és l'únic dels nous consellers que ahir va salvar-se de la desaprovació i les crítiques de CiU, que ja des del minut zero va rebutjar de ple la resta del nou govern. «S'inicia una etapa d'hibernació, s'obre un parèntesi en la construcció nacional de Catalunya», va alertar Felip Puig. El portaveu parlamentari va queixar-se que l'executiu és «continuista», està lluny de la paritat promesa i patirà la «subordinació, dependència i disciplina orgànica» de José Montilla al PSOE.


+ «No se'ns pot demanar que riem i aplaudim fervorosament.» Foto: QUIM PUIG

CiU va disparar amb especial contundència en contra del nomenament d'Ernest Maragall com a conseller. Puig va acusar Montilla de fer d'Educació «moneda de canvi per compensar els sacrificis polítics que ha fet la saga Maragall els últims mesos». El portaveu convergent va ironitzar que «la llarga experiència d'Ernest Maragall en el món educatiu serà un revulsiu» per a un sector necessitat de referents clars en «criteris pedagògics d'innovació, concertació i prioritat política». Sense rebaixar el to, Puig va censurar també el pas d'Interior a Justícia de Montserrat Tura. En aquest cas, va acusar Montilla d'haver «trencat per primer cop en 26 anys la tradició» que fos sempre «un jurista reconegut» qui ocupés la conselleria i no algú que «no té projecció en el món de la justícia».

Els casos de Maragall i Tura són exemples, per CiU, dels «equilibris interns» que Montilla ha hagut de fer no només amb ERC i ICV-EUiA sinó «dins del seu propi partit».

De «gran disbarat» va qualificar Puig la macroconselleria que durà el republicà Josep Huguet, lamentant especialment que no es recuperi la conselleria d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, promesa electoral que van fer els tres socis: «Avui el món universitari està de dol», va queixar-se Puig, que va insistir també que la vicepresidència de Josep-Lluís Carod-Rovira és «il·legal», perquè l'Estatut no la preveu.

Només Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, va rebre el vistiplau de CiU. Puig va lloar l'«ambició que intel·lectualment ha demostrat al llarg de la seva trajectòria acadèmica i política» i que fa que CiU tingui una «petita esperança» per «reconduir algunes coses que va fer el govern tripartit».

Puig va justificar la fredor d'Artur Mas en la presa de possessió de Montilla defensant que no se li podia demanar a CiU que demostrés «entusiasme i adhesió càlida». «No se'ns pot demanar que riem i aplaudim fervorosament», va afirmar Puig.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El PP qualifica el nou govern de «revisió pura i dura del tripartit»

>Govern d'entesa: nou estil, nova etapa

>CiU i ERC continuaran sumant majoria en les noves comissions legislatives

>Montilla nomena un govern de continuïtat però amb intercanvis de competències

>«Jo vaig perdre i tu ets president»

>Montilla controlarà la informació

>El nou president assumeix el càrrec com «el més humil dels servidors de Catalunya»

>Més a dins que a fora

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.