| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 20 de juny de 2024


dissabte, 17 de juny de 2006
>

Tripartit de paperetes

Com en la consulta del tractat de la UE, hi haurà tres paperetes: «sí», «no» i en blanc

H. CAPERA. Barcelona

+ Els votants podran escollir entre tres paperetes. / Foto: EFE

El govern va aprovar el 18 de maig un decret que regula tot allò que fa referència al referèndum de l’Estatut que se celebra diumenge. Es tenen en compte aspectes com les campanyes de propaganda dels grups polítics, els permisos laborals dels ciutadans que durant la consulta hauran de formar part d’una mesa electoral o les característiques que ha de complir el material electoral. En aquest darrer apartat, es defineixen els models de les paperetes que s’han de dipositar dins l’urna. I aquest cop, igual que en la consulta sobre el tractat europeu, els ciutadans que votin en blanc disposaran d’una papereta específica que, sota la pregunta «Aprova el projecte d’Estatut d’Autonomia de Catalunya?» tindrà imprès un requadre sense cap resposta. De tota manera, es podrà exercir el vot en blanc de la manera tradicional: l’elector podrà introduir un sobre sense cap papereta.

La decisió a l’hora de votar només pot ser «sí», «no» o en blanc. El decret especifica que es considerarà nul·la qualsevol papereta que no s’ajusti al model oficial, i això vol dir que s’invalidaran les que tinguin ratlles, raspadures, signes o paraules alienes a la consulta. En els casos en què els sobres continguin més d’una papereta, el vot es comptarà quan expressin una única resposta. En el cas contrari, però, i quan el sobre contingui paperetes de diferents opcions, el vot es considerarà nul.

Els papers i els sobres seran bilingües –estaran redactats en català i castellà– excepte a la Val d’Aran, on s’usarà un model trilingüe que incorporarà l’aranès.

En total, s’han imprès 20 milions de paperetes, 6.800.000 per a cada opció de vot. NOTÍCIES RELACIONADES

>Per l’article 22

>Sí, sí, provant

>El no de la mare i el sí de la filla

>El sí del Senat a l’Estatut marca la fi del tripartit

>La pólvora del rei i la del pobre

>S’acaba una campanya a mig gas

>Mas vol «una onada» del sí que «ofegui» els que volen frenar el progrés nacional

>Maragall crida a «decidir» sense por la futura relació de Catalunya amb Espanya

>L’organització del referèndum de diumenge costa 18 milions d’euros

>Una reflexió sobre la legitimitat

>Zapatero diu que «ningú s’atrevirà a derogar l’Estatut que aprovarà Catalunya»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.