| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 21 de juny de 2024


dijous, 1 de juny de 2006
>

Punt i a part. Ocupar la calçada i no la vorera

«Aquest hauria de ser el futur de l’aparcament de bicicletes en superfície», explica un representant de l’associació Amics de la Bici, Albert Garcia, referint-se a l’estacionament instal·lat a la cruïlla de la rambla de Catalunya i el carrer Rosselló. És el clàssic aparcament en u invertida però situat sobre una plataforma i ocupant la calçada, i no la vorera. Només n’hi ha un a Barcelona d’aquestes característiques, i l’associació Amics de la Bici defensa que se’n facin més: «Si en col·loquessin un d’aquests en cada cruïlla de l’Eixample...», diu Garcia tot deixant en suspens la idea. Segons ell, aquest model no només «respecta el vianant perquè no ocupa el seu espai a les voreres» sinó que també resulta més segur per al trànsit rodat de qualsevol vehicle, perquè afavoreix la visibilitat a les cantonades, atès que les bicicletes no tapen tant la visió com ho fan els cotxes i les furgonetes.

En aquest sentit, l’associació Amics de la Bici és molt crítica amb segons quines ubicacions que escull l’Ajuntament per instal·lar les barres per aparcar bicis. «Sovint els posen a la vorera i això obliga els ciclistes a entrar-hi, i després hi ha les queixes dels vianants». Garcia hi afegeix amb contundència: «Nosaltres volem les bicis fora de la vorera.»

En aquest cas, la ubicació és perfecta també perquè està vinculada a una estació de Ferrocarrils de la Generalitat i del metro.

La promoció de la combinació de l’ús de la bici amb el transport públic només la fomenta, en aquest cas, l’empresa de Ferrocarrils de la Generalitat, que ja té instal·lades dins de les estacions mig miler de places per estacionar-les. De moment, 23 estacions de la línia del Vallès ja tenen aquestes instal·lacions i al mes de juny les incorporaran en set més. Pel que fa a la línia del Baix Llobregat, 32 estacions tenen aparcament de bicicletes a dins, i també n’obriran en set més al juny. NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part. Barcelona ofereix 6.188 aparcaments de bicis per als 43.000 ciclistes habituals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.