| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de maig de 2024


dimecres, 26 de maig de 2004
>

Robert Brell s'acomiada de la Subdelegació del Govern amb un discurs en castellà i el xiulen

Francesc Francisco-Busquets, que prenia possessió del càrrec de subdelegat, va donar la paraula al popular

L'acte d'ahir al migdia és un dels més multitudinaris que es recorden de la història de l'antic Govern Civil

SALVADOR GARCIA-ARBOS . Girona
L'exsubdelegat del govern de l'Estat a les comarques gironines Robert Brell, del PP, es va acomiadar del càrrec amb un discurs en castellà, que va desconcertar els assistents a l'acte de presa de possessió del seu successor, el socialista Francesc Francisco-Busquets Palahí, ahir al migdia a Girona. El públic va reaccionar amb murmuris i xiulets. Brell va acabar la seva intervenció amb unes paraules en català dedicades a Francisco-Busquets: «Les bones persones, i en Francesc ho és tot i que no compartim ideologies, treballem perquè les coses funcionin bé i perquè la gent sigui feliç.» L'acte d'ahir al migdia és un dels més multitudinaris que es recorden a l'antic Govern Civil.


+ Robert Brell amb Francesc Francisco-Busquets durant l'acte d'ahir al migdia.  Foto: MANEL LLADÓ.
«Es un alto honor estar en esta toma de posesión.» Robert Brell va engegar el seu discurs amb aquesta frase que va sorprendre, però que no va estranyar. Primer va semblar una ironia, un fotre's d'un mateix. A la segona frase, ja s'hi veia convenciment. Al final, tothom va tenir aquella sensació que l'històric del Partit Popular havia esperat sempre aquell moment. Per què no ho havia de fer, si tothom sap com pensa aquest cavaller gironí, legalista i jurista fins a les últimes conseqüències. Va declarar el seu «amor por Gerona, Cataluña y España» i va felicitar tots els «gerundenses». Primer «ilusión y esperanza» i després «il·lusió i esperança» per als projectes de futur són els desitjos de Brell per al seu successor. La seva intervenció en castellà va rebre alguns xiulets, i el regidor d'ICV, Joan Olòriz, va seguir el discurs d'esquenes. Al final de l'acte, a l'hora del piscolabis, la intervenció de Brell va rebre alguns comentaris força crítics. Però Brell és així, ho ha estat sempre. Ell va ser coherent amb els seus principis. «El castellà és una llengua molt bella i també és idioma oficial», va insistir tot recordant que aquella llengua és la d'ús quotidià d'alguns assistents.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Francisco-Busquets promet solucions ràpides i efectives per a les cues d'immigrants

> Despatx sense el santcrist

> Brell s'acomiada com a subdelegat a Girona fent el discurs en castellà

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.